
Eenpans Orzo met Zalm is zo’n gerecht waar je direct blij van wordt. Orzo is misschien nog wat onbekend, maar het is gewoon pasta in de vorm van rijst en ideaal om in één pan te laten garen.
De zalm bak je met onze Caribbean Kruidenmix, terwijl de orzo alle smaken van bouillon, room en kaas opneemt. Makkelijk, snel én gewoon heel erg lekker.
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de Parmezaanse kaas. Pel en snijd de knoflooktenen fijn. Pel en snijd de sjalot in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Snijd de zalmfilets in blokken van 2 bij 2 centimeter. Marineer de zalm in olijfolie en onze heerlijke Caribbean Kruidenmix. Laat kort intrekken (5 minuten is genoeg). Bak de zalm in een paar minuten rondom gaar en haal uit de pan met een handige keukentang.
Stap 3
Smelt in dezelfde pan roomboter. Bak hierin sjalot, knoflook en orzo. Bak 2 minuten en blus daarna af met warme kippenbouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken (met de deksel op de pan) zodat de orzo goed gaart. Roer af en toe door zodat het niet aanbakt.
Stap 4
Voeg slagroom, Parmezaanse kaas, geraspte mozzarella, peterselie en citroensap toe. Meng goed door en laat indikken tot een mooie romige pasta.
Stap 5
Doe de zalm terug in de pan en wacht tot de zalm weer warm is. Serveer met extra peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
Orzo
- 450 milliliter warme kippenbouillon
- 140 gram orzo
- 120 milliliter slagroom (kamertemperatuur)
- 50 gram geraspte mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra)
- 20 gram roomboter
- 4 tenen knoflook
- 3 takken peterselie (+ extra)
- 1 sjalot
- ½ citroen
Zalm
- 400 gram zalmfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Caribbean Kruidenmix