
Als er vrienden langskomen, staat deze Fluffy Bruschetta Boter (of één van onze andere Fluffy Boters) standaard klaar. Waarom? Omdat iedereen er elke keer naar vraagt… 😂
Tip: gebruik echt onze Italiaanse Kruidenmix voor dit recept. Dit geeft het een echte Italiaanse smaak (10x beter dan uit de supermarkt).
Je kan deze mix ook echt supergoed gebruiken bij de bereiding van pasta, pizza of andere Italiaanse gerechten.
Extra tip: bestel minimaal 1 kruidenmix en je krijg meteen +100 online recepten met onze kruidenmixen erbij. Dus je kunt meteen aan de slag!
Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snijd de rode ui in ringen. Pel de knoflooktenen.
Stap 2
Smelt de roomboter in een koekenpan.
Stap 3
Voeg cherrytomaten, rode ui en knoflook toe aan de roomboter en laat pruttelen. Wanneer de groenten mooi gebakken zijn, breng je het verder op smaak met tomatenpuree en onze heerlijke Italiaanse kruidenmix. Gaar nog even 2 minuten door en laat vervolgens afkoelen.
Stap 4
Pureer het geheel in een kom of maatbeker. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur. Doe het mengsel in een kom. Zet de kom in een bad met ijskoud water en klop luchtig met een handmixer.
Stap 5
Maak de Fluffy Bruschetta Boter af door er nog geraspte Parmezaanse kaas, gesneden basilicum en zout doorheen te mengen.
Stap 6
Garneer de boter met een snuf Italiaanse Kruidenmix. Serveer met geroosterd of gegrild brood.
Ingrediënten
Voor 700 gram Bruschetta Boter
Fluffy Bruschetta Boter
- 500 gram roomboter
- 250 gram cherrytomaten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 ½ eetlepel tomatenpuree
- 1 afgebakken brood (voorkeur desem)
- 1 bol knoflook
- 1 bosje basilicum
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- ½ rode ui
- zout
Benodigdheden
- handmixer
- Siliconen Spatels
- staafmixer