
Kip in augurkensap? Het klinkt misschien ongewoon, maar dit recept is verrassend smaakvol én eenvoudig te maken. De combinatie van augurken en sappige kippendijen zorgt voor een unieke smaakbeleving. Samen met een romige augurkensaus zet je in een handomdraai een origineel en smaakvol gerecht op tafel. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als je indruk wilt maken met iets anders dan standaard kip uit de pan.
In dit recept gebruiken we onze eigen Kippetje Kruidenmix, vol smaak en eenvoudig in gebruik. Daarnaast hebben we nog meer smaakvolle Kruidenmixen, waaronder een complete lijn zoutloze Kruidenmixen. Ideaal voor wie bewust wil koken zonder in te leveren op smaak.
Bereidingswijze
Stap 1
Open de pot augurken en haal de augurken eruit. Doe de kippendijen in de pot en schep het overtollige augurkensap eruit. Sluit de pot met de deksel en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast, het liefst een hele nacht.
Stap 2
Maak een saus van mayonaise, fijngesneden augurk, gehakte peterselie, gesnipperde sjalot, mosterdzaad, peper en zout.
Stap 3
Haal de kip uit het sap. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en maak vervolgens op smaak met Kippetje Kruidenmix.
Stap 4
Verhit de bakplaat en gaar de kip aan beide kanten.
Stap 5
Serveer de sappige kip met de aurgurkensaus.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Kip in augurkensap
- 4 kippendijen
- 1 grote pot augurken
- Kippetje Kruidenmix
Augurkensaus
- 150 gram mayonaise
- 3 augurken
- 3 takken peterselie
- 1 sjalot
- 1 theelepel mosterdzaad
- peper
- zout