Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 bakplaten:

Bereidingswijze

Deze Koffie Crunch Kruidnoten hebben de kruidnoten-poll gewonnen op onze Instagram Stories. Onze volgers gaven aan dat zij deze variant het liefst wilden zien in videovorm. U vraagt, wij draaien!

Koek- en speculaas kruiden kan je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar onze eigen kruidenmixen zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je vindt de Koek & Speculaas Kruidenmix in onze shop!

Klik hier voor meer sinterklaasrecepten.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Stap 2
Kneed de boter, de basterdsuiker, de Koek- en Speculaas Kruidenmix, het zelfrijzend bakmeel en zout goed door elkaar. Dit kan met de hand of met behulp van een mixer/keukenmachine met deeghaken.

Stap 3
Verdeel de melk over het beslag en meng het opnieuw, zodat het een soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 4
Maak lange gelijkmatige rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes en vorm hier kleine balletjes van. Leg ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en druk ze absoluut niet aan, in de oven zakken deze namelijk vanzelf uit.

Stap 5
Bak de kruidnoten in de oven in in ca.13 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Stap 6
Begin pas met onderstaande stappen als de kruidnoten volledig zijn afgekoeld.

Stap 7
Zet een pan met en klein laagje water op het vuur en zorg dat het water net niet kookt. Zet bovenop de pan een kom of een andere pan die op de rand van de pan blijft hangen en het water niet raakt.

Stap 8
Breek de chocolade en doe dit in de kom. Spatel door totdat alle chocolade is gesmolten. Zet hierna het vuur uit en spatel de oploskoffie erdoor.

Stap 9
Haal de (afgekoelde) kruidnoten door de chocolade, laat goed uitlekken en plaats ze op bakpapier om af te koelen. Hak de gezouten pinda’s fijn en verdeel het over de kruidnoten.

Stap 10
Laat de chocolade stollen, al zijn de Koffie Crunch Kruidnoten ook lekker als de chocolade nog niet gestold is!