
Je hebt vast weleens van Mars Mousse ’t Zusje gehoord. Anders wij wel, want er is veel vraag naar dit recept. Het is een dessert waar veel gasten voor terugkomen. En het goede nieuws is: je kunt dit nu thuis zelf maken!
Met een luchtige chocolademousse, witte chocoladesaus en natuurlijk stukjes Mars is dit dé perfecte afsluiter van elk diner. Of je nu eters krijgt of gewoon jezelf wilt verwennen, dit is een toetje dat áltijd scoort.
Volg het recept hieronder en waan je even bij ’t Zusje, gewoon aan je eigen eettafel.
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de pure chocolade, de Mars en een scheutje (dus niet alles) slagroom au bain-marie. Roer regelmatig door tot alles volledig gesmolten is. Laat het mengsel vervolgens afkoelen, maar voorkom dat het weer gaat stollen.
Stap 2
Klop in een kom de resterende slagroom samen met de suiker tot een luchtige, stevige massa. Let op dat je niet te lang klopt.
Stap 3
Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan de opgeklopte slagroom. Spatel dit met een handige siliconen spatel voorzichtig door elkaar tot er een egaal en glad mengsel ontstaat.
Stap 4
Schep de mousse in een spuitzak met spuitmond en verdeel over kleine schaaltjes of glazen. Zet deze minimaal een uur in de koelkast zodat de mousse goed kan opstijven.
Stap 5
Breek de witte chocolade in kleine blokjes. Breng de slagroom aan de kook en haal direct van de hittebron. Voeg de chocolade toe en roer goed door tot alles is opgelost. Laat de saus afkoelen in de koelkast, zodat deze wat steviger wordt.
Stap 6
Serveer de Mars Mousse ‘t Zusje met witte chocoladesaus, chocolade vlokken en stukjes Mars als topping.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Mars Mousse
- 350 milliliter slagroom
- 150 gram pure chocolade
- 2 eetlepels suiker
- 1 Mars
Witte Chocoladesaus
- 60 gram witte chocolade
- 60 milliliter slagroom
Toppings
- 1 Mars
- extra pure chocolade vlokken
Benodigdheden
- grote gladde spuitmond
- keukenmachine met garde
- Siliconen Spatels
- spuitzak