Snelle Snickers is het perfecte recept voor wie zin heeft in iets lekkers én eenvoudigs. Keukenschort om, want dit wordt smullen en misschien een beetje knoeien! In de video dippen we de rijstwafels rechtstreeks in een pot pindakaas, maar eerlijk is eerlijk: insmeren werkt veel makkelijker (en sneller!). Binnen een paar minuten heb je een heerlijk tussendoortje dat smaakt als een echte traktatie.
Dit recept komt uit ons KIDS kookboek: een vrolijk en leuk boek boordevol eenvoudige en leuke recepten om samen met kinderen te maken. Of je nu iets zoekt voor het ontbijt, een gezonde snack of een feestelijk toetje – in dit boek vind je voor elk moment iets lekkers. Samen koken wordt zo niet alleen makkelijk, maar vooral heel gezellig! Ook heel erg leuk om dit boek cadeau te geven!
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de chocolade met iemand die dit vaker heeft gedaan.
Stap 2
Maak een soort lolly’s van de satéprikkers en de rijstwafels: prik de satéprikkers voorzichtig in de zijkant van de rijstwafels tot ze goed vastzitten.
Stap 3
Smeer de rijstwafels volledig in met pindakaas. Druk aan één kant de pinda’s in de pindakaas.
Stap 4
Doe de gesmolten chocolade op een bord. Leg de rijstwafels (met de pinda-kant naar boven) op het bord. Bedek de rijstwafels daarna met de chocolade. Leg op een plankje met bakpapier. Zet in de koelkast tot de chocolade weer hard is.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Snelle Snickers
- 400 gram melkchocolade
- 200 gram 100% pindakaas
- 160 gram gezouten pinda’s
- 4 rijstwafels
Benodigdheden
- 4 satéprikkers
- bakpapier



