Als tiramisu-fans maken wij deze Tiramisu Truffels wanneer we “nu meteen” iets feestelijks willen.
Ze hebben die bekende tiramisu-smaak, zijn zacht van binnen en staan in een paar minuten op tafel. Ideaal bij de koffie, als toetje of als snelle traktatie voor visite.
Tip: wij maken ze ook vaak met chocoladestukjes erin. Dan heb je iets meer bite. Erg lekker!
Lekkere en originele tiramisu recepten? Laat dat maar aan ons over. Dit is ons favoriete dessert. Romig, zacht en zoet, maar ook niet té. De klassieke versie met koffie en cacao is verrukkelijk, maar wij zijn ook niet vies van een creatieve variatie. Dit zijn 7 andere tiramisu recepten die je móét proberen.
Bereidingswijze
Stap 1
Zet een espresso en laat afkoelen.
Stap 2
Ondertussen maal je de lange vingers in de hakmolen tot fijne kruimels. Doe daar instantkoffie, poedersuiker, mascarpone en afgekoelde espresso bij. Meng door elkaar met een handige siliconen spatel. Vorm er daarna een grote bal van.
Stap 3
Weeg porties van ongeveer 30 gram af en rol er vijftien gelijke balletjes van. Wentel ze vervolgens door cacaopoeder.
Stap 4
Klop voor de dip de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een garde op tot lobbig. Schep in een schaaltje en bestuif met een vleugje cacao. Steek er een topje munt in. Serveer de truffels met prikkers.
Ingrediënten
Voor 15 Tiramisu Truffels
Tiramisu Truffels
- 200 gram lange vingers
- 165 gram mascarpone
- 2 eetlepels instantkoffie
- 1 ½ eetlepel poedersuiker
- 1 espresso
- cacaopoeder
Dipsaus
- 85 gram mascarpone
- 85 milliliter slagroom
- 20 gram poedersuiker
Garnering
- 1 topje munt
- cacaopoeder
Benodigdheden
- hakmolen
- prikkers




