Skip to main content

7x tiramisu recepten die je móét proberen

Lekkere en originele tiramisu recepten? Laat dat maar aan ons over. Dit is misschien wel ons favoriete dessert ooit. Romig, zacht en zoet, maar ook niet té. Perfect, durven we zelfs te zeggen. De klassieke versie met koffie en cacao is verrukkelijk, maar wij zijn ook niet vies van een creatieve variatie. We delen onze 7 beste en meest originele tiramisu recepten met je!

7x tiramisu recepten

Voor traditionele tiramisu gebruik je sterke koffie, mascarpone, opgeklopte eiwitten en savoiardi (dat zijn speciale, stevigere lange vingers). Hartstikke lekker, maar af en toe iets anders is óók een aanrader…

1. Licor 43 Tiramisu

Met de likeur in tiramisu kun je ein-de-loos variëren. Eén van onze lievelingsversies maken we met Spaanse Licor 43. De drank geeft het dessert een extra diepe smaak met tonen als vanille en citrus. Dat past fantastisch bij tiramisu! Verder houden we dit recept lekker klassiek. Tip: serveer er een neutje 43 bij voor de liefhebbers.

2. Kokos Tiramisu

Italië met een extra tropisch tintje, dat is wat deze Kokos Tiramisu samenvat. Je maakt de roomlaag met mascarpone, gecondenseerde melk en kokosmelk. Combineer dat met de amandelen, amaretto en kokosrasp en je hebt een lekker luchtig en zwoel toetje. Om de schaal bij af te likken!

Komt dit je bekend voor? Misschien heb je deze tiramisu voorbij zien komen op Instagram, Facebook of TikTok. Volg je ons daar al?

3. Limoncello Tiramisu

Dit originele tiramisu recept is dan weer Italië ten top. We maken ‘m namelijk met onze favo likeur uit het zonnige zuiden: limoncello. Dat geeft het zoete baksel een fris vleugje mee. Limoncello maakt de tiramisu ook iets minder zwaar en dus extra geschikt voor na een bord pasta, plank vol antipasti of een paar glazen Limoncello Spritz… 😉 Tip: gebruik Zelfgemaakte Limoncello!

4. Kruidnoten Tiramisu

Om Sinterklaas helemaal in stijl te vieren óf om je laatste restje kruidnoten mee op te maken: Kruidnoten Tiramisu! Zoet en kruidig met een knisperende topping van stukjes kruidnoot. En het leuke is dat dit toetje ook perfect is voor kinderen. We voegden namelijk geen koffie en likeur toe, maar chocolademelk. Dit is dus tiramisu zonder alcohol.

5. Liquorccini Tiramisu

Ken je cantuccini? Die harde, knapperige Italiaanse koekjes? Daar zijn wij gék op en daarom verwerkten we ze in ons favoriete toetje. We voegden ook Liquorccini toe, dat is een frisse sinaasappellikeur. Het resultaat is alles waar we op hoopten en méér. Lekker romig, kruidig en zacht met een crunch…

6. Pannenkoeken Tiramisu

Over creativiteit gesproken: deze Pannenkoeken Tiramisu is wel echt een winnaar! Dit indrukwekkende toetje bestaat uit maar liefst 44 laagjes. Dat zijn 22 pannenkoeken met daartussen steeds een laag tiramisu-crème. Snijd je ‘m aan, dan zie je al die laagjes heel mooi terug. Het vergt wat tijd en koekenbakskills, maar dan heb je ook wat!

Wil je liever tiramisu zonder alcohol? Laat de koffielikeur in het recept dan achterwege.

7. Speculoos Lasagne (tiramisu recept)

Tiramisu, lasagne… één pot nat. Nee hoor, dat is een grapje natuurlijk. Maar dit verrukkelijke dessert met speculoos past eigenlijk in beide categorieën. Het heeft het zoete en romige van tiramisu en de kruidige, machtige laagjes van lasagne. Laat je de ‘lasagne’ wat langer staan, dan worden de koekjes zacht en heeft het dessert al helemaal verdacht veel weg van tiramisu.

Meer zoete desserts?

Tiramisu gaat er altijd in, maar eerlijk is eerlijk: het duurt wel even voordat je zo’n schaal in elkaar hebt gezet. Daar hebben we iets makkelijks op bedacht: Koffiemisu. Dit glaasje met tiramisu is lekker snel klaar en bevat extra veel koffie. Oftewel: goed tegen de after dinner dip. Zin in een andere speciale koffie voor na een diner? Lees dan dit blog met 9 koffiecocktails met alcohol. Nummer 7 is onze favoriet!

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: