Deze Kokos Tiramisu is niet normaal lekker. Na ‘Licor 43 Tiramisu‘ en ‘Limoncello Tiramisu‘ waren we wel weer eens toe aan een nieuwe versie. En wat is die goed zeg! Geniet er lekker van!
Watvoor spatels gebruik jij in de keuken? Hout, plastic of siliconen? Wij zweren bij siliconen spatels. Zeker met dit soort recepten is het fantastisch. Je komt door de flexibaliteit helemaal tot in het hoekje van een pan of kom. Eigenlijk ideaal voor iedereen. Alle info over de siliconen spatels die je bij ons kan kopen, vind je hier. 🙂
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de mascarpone en de gecondenseerde melk bij elkaar in een mengkom. Klop met een garde tot één massa.
Stap 2
Open het blik met kokosmelk. Schep het gestolde gedeelte uit het blik (let op: je hebt alleen een gestold gedeelte wanneer je kokosmelk echt koud is zoals we hebben vermeld bij de ingrediënten). Laat de rest van de kokosmelk achter in het blik. Roer de ‘gestolde’ kokosroom los met de poedersuiker. Spatel beide mengsels door elkaar heen met een Siliconen Spatel.
Stap 3
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dip één kant van de lange vingers in de room. Zet rechtop tegen de rand van de springvorm (suiker aan de buitenkant).
Stap 4
Zet twee espresso’s in een bakje die breder is dan de lange vingers. Schenk de amaretto erbij. Wentel de lange vingers in de espresso met amaretto. Bedek de bodem van de springvorm met de geweekte lange vingers.
Stap 5
Schep de helft van de room op de bodem. Hak de amandelen wat kleiner en strooi de helft over de room. Strooi een derde deel van de kokosrasp over de amandelen. Wentel de resterende lange vingers in de espresso met likeur. Maak een tussenlaag van lange vingers. Top af met de resterende amandelen en kokosrasp.
Stap 6
Zet de Kokos Tiramisu minimaal 5 uur in de koelkast.
Ingrediënten
Voor 8 personen Kokos Tiramisu
Kokos Tiramisu
- 500 gram mascarpone
- 400 milliliter kokosmelk 18% (koud)
- 350 gram lange vingers
- 200 gram gecondenseerde melk
- 160 gram ongezouten amandelen
- 100 gram kokosrasp
- 100 milliliter amaretto
- 50 gram poedersuiker
- 2 espresso’s
Benodigdheden
- bakpapier
- bakvorm (23 cm)
- (keukenmixer met) garde
- Siliconen Spatels