
Dit is onze Kaasplank van de BBQ – een borrelfavoriet waar iedereen blij van wordt! Gesmolten smeltkaas, knapperig brood, fruit, kruiden en een echte barbecuesmaak. In samenwerking met Weber maakten we dit heerlijke recept op de Weber Searwood 600 Pellet Grill – onze nieuwe favoriete BBQ.
Deze slimme pelletgrill steek je aan met één druk op de knop. Sinds hij in onze tuin staat, gebruiken we ‘m bijna elke dag. Werkt net zo makkelijk als achter een fornuis staan, maar dan lekker buiten in het zonnetje. Perfect dus voor deze gezellige kaasplank!|
Waarom wij fan zijn van de Weber Searwood 600 🔥
✅ Gebruiksvriendelijk: Je steekt ‘m aan met één druk op de knop.
✅ Pellets = smaak: Houtpellets geven die subtiele rooksmaak die je bij een gewone oven echt mist.
✅ Multifunctioneel: Van pulled pork tot kaasplanken en zelfs pizza – deze BBQ kan het allemaal.
Bereidingswijze
Stap 1
Zet de barbecue aan en verwarm naar 220 graden.
Stap 2
Zet de smeltkazen op een gietijzeren plaat. Verdeel de druiven aan tros over de plaat. Doe hetzelfde met een deel van de rozemarijn en een deel van de tijm.
Stap 3
Snijd de bovenkant van de kazen kruislings in en top af met gezouten cashewmix, honing en snufjes Hot & Spicy Kruidenmix.
Stap 4
Snijd dunne plakken van de afgebakken ciabatta’s. Smeer beide kanten in met een beetje olijfolie.
Stap 5
Zet de kaasplank ongeveer een kwartier op de barbecue. Rooster de broodjes ongeveer 5 minuten mee.
Stap 6
Vervang de gebakken rozemarijn en tijm voor het achterhouden deel. De smaken van de rozemarijn en tijm hebben hun werk gedaan, maar het oog wil ook wat. Groene kruiden is toch wat mooier.
Stap 7
Serveer de Kaasplank van de BBQ met in kwarten gesneden vijgen, granaatappelpitjes en de heerlijke stokbroodjes.
Ingrediënten
Voor 1 Kaasplank van de BBQ
Kaasplank van de BBQ
- 50 gram gezouten cashewmix
- 50 gram granaatappelpitjes
- 30 gram honing
- 3 smeltkazen (deze herken je aan de houten kistjes)
- 2 afgebakken ciabatta’s
- 2 vijgen
- 1 bosje rozemarijn
- 1 bosje tijm
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- 1 tros rode druiven
- olijfolie