
Wist je dat je een Bamischijf heel makkelijk zelf maakt?
Deze zelfgemaakte Bamischijf met kip, groenten en onze Nasi & Bami Kruidenmix is krokant van buiten en heerlijk gevuld met lekkere Bami. Beetje pindasaus erbij en je hebt een heerlijke snack.
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kippendijen in stukken zo groot als dobbelstenen. Pel en snijd de knoflook klein.
Stap 2
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip goudbruin. Komt er vocht vrij? Giet dit af – we willen bakken, niet koken!
Stap 4
Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Doe daarna de groenten erbij en wok ongeveer 10 minuten tot de groenten een lekkere bite hebben. Halverwege voeg je onze heerlijke Nasi & Bami Kruidenmix toe.
Stap 5
Voeg de gekookte mie toe aan de wok. Schep goed door met een Siliconen Spatel. Proef en breng op smaak met extra kruidenmix en eventueel wat zout.
Stap 6
Smelt voor de ragout intussen boter in een pannetje en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de bouillon toe tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met sriracha en ketjap en meng dit door de bami.
Stap 7
Schep de bami in een schaal met plasticfolie, druk aan en strijk glad. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna met een scherp Koksmes in blokken.
Stap 8
Haal elk stuk eerst door bloem, dan door eiwit en paneermeel. Herhaal eiwit en paneermeel voor een dubbele korst. Frituur op 180 °C in 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken en serveer met satésaus.
Ingrediënten
Voor 8 bamischijven
Bami
- 450 gram bami-groenten
- 400 gram kippendijen
- 320 gram mie
- 2 eetlepels Nasi & Bami Kruidenmix
- 2 tenen knoflook
- satésaus
- wokolie of sesamolie
- zout (optioneel)
Ragout
- 200 milliliter groentebouillon
- 30 gram bloem
- 20 gram boter
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel srirachasaus
Bami
- 200 gram paneermeel
- 100 gram bloem
- 7 eiwitten
Benodigdheden
- friteuse met frituurolie
- ovenschaal (rechthoekig)
- Koksmes
- Siliconen Spatels
- Snijplanken