Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 taart:

Pannenkoeken Tiramisu Taart
  • 350 gram mascarpone
  • 350 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 25 gram oploskoffie in poedervorm
  • 25 gram cacao
  • 22 pannenkoeken
  • 1 vanilleboon
  • 1 eetlepel koffielikeur
Benodigdheden

Bereidingswijze

44 laagjes heeft deze Pannenkoeken Tiramisu Taart. Vooral als je deze taart doorsnijdt is het echt een lust voor het oog en zie je alleen maar laagjes van pannenkoeken en tiramisu-crème.

Dit recept en Pizza Dip Ring, Licor 43 Kwarktaart, Stokbroodje Kip-Knoflook, Big Mac Rolls, Doritos Kip Nuggets en nog 44 andere verrassende en creatieve recepten vind je in het kookboek Sterke Recepten – Alle 50 té lekker!

Stap 1
Bak 22 pannenkoeken zoals je dat gewend bent en laat afkoelen. Voor het gemak kan je ook voorgebakken pannenkoeken kopen. Zelf bakken is uiteraard lekkerder. Zorg dan wel voor goede ronde pannenkoeken die even groot zijn.

Stap 2
Voeg de mascarpone, ongeslagen slagroom, poedersuiker en het merg van de vanilleboon samen en klop op tot de slagroom luchtig is geworden. Houd een kwart deel van dit tiramisu-crème achter en gebruik de rest in de volgende stap.

Stap 3
Plaats een pannenkoek in het midden van het taartplateau en besmeer dunnetjes met de tiramisu-crème. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn of totdat je door de tiramisu-crème heen bent. Laat de laatste pannenkoek onbesmeerd.

Stap 4
Meng het achtergehouden deel tiramisu-crème met de koffielikeur. Doe in een spuitzak en spuit dopjes bovenop de tiramisutaart. Doe de cacaopoeder en oploskoffie voorzichtig in een bolzeef en verspreid het over de tiramisutaart.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!