Skip to main content

Ziet deze Speculoos Lasagne er niet fantastisch uit? Dit idee gaat al heel het jaar viral op verschillende social media platformen. Toen wij de Speculoos Lasagne op TikTok voorbij zagen komen, moesten wij dit ook maken. Uiteraard zijn wij weer lekker eigenwijs en hebben wij het recept hier en daar aangepast naar onze eigen smaak. Zo maken wij altijd liever gebruik een verse vanilleboon dan aroma of vanillesuiker en hebben we een eigen verhouding van slagroom en mascarpone dat wij lekker vinden.

De Speculoos Lasagne is heerlijk knapperig als je het direct opeet, maar een dag later is het ook nog goddelijk lekker! Dan zijn de speculoosjes namelijk net zo zacht als lange vingers in tiramisu. Genieten!

Het kookboek ‘Elk recept een feestje!’ (met daarin deze Speculoos Lasagne) is een musthave voor in jouw keuken! Bekijk hem hier!

Speculoos Lasagne

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de vanilleboon over de lengte en schraap met een mesje het merg uit de boon. Voeg de mascarpone, slagroom, vanillemerg en suiker samen en klop met een garde lobbig. Het hoeft dus niet helemaal opgeklopt te zijn zoals je vaak met slagroom doet.

Stap 2
Bedek de bodem van een schaal met Speculoosjes. Verspreid met een siliconen spatel één derde deel van de crème over de Speculoosjes. Zet de pot Speculoospasta in de magnetron voor 30 seconden (of verwarm in een pannetje). Als het goed is, is het nu een saus. Zet anders nog een aantal seconden in de magnetron. Drapeer de saus rijkelijk en op gevoel over de crème.

Stap 3
Herhaal de laatste stap nog twee keer, maar stop na de laatste crème. Doe wat Speculoossaus in een spuitzak en spuit een aantal strepen in de breedte.

Stap 4
Hak in een hakmolen een aantal Speculooskoekjes tot kruimels. Verdeel over de rand van de Speculoos Lasagne.

Stap 5
Pak een cocktailprikker en trek drie strepen over de lengte. Zorg ervoor dat je tussen deze strepen nog drie strepen de andere kant op kan trekken. Op die manier krijg je hetzelfde effect als wat wij hebben. Leg twee Speculoosjes bovenop. Genieten dit!

Ingrediënten

Voor 8 personen

Speculoos Lasagne
  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Lotus Speculoospasta
  • 2 pakken Lotus Speculoosjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 vanilleboon
Benodigdheden
  • dikke cocktailprikker
  • hakmolen
  • keukenmachine of garde
  • spuitzak
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.