Skip to main content

Koffie en tiramisu in één: Koffiemisu! Enige wat je nodig hebt is: gezoete slagroom + mascarpone (verhouding 50/50), lange vingers, espresso & cacao.

Tip: maak meer Koffiemisu’s, want dat klopt de slagroom + mascarpone makkelijker op.

Vind je dit recept leuk? Bekijk dan zeker deze kookboeken. Ze staan bomvol met onweerstaanbare recepten.

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

koffiemisu

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de slagroom samen met de mascarpone en de suiker op tot een luchtige massa. Het makkelijkste is om hier een keukenmixer met garde voor te gebruiken.

Stap 2
Pak een breed glas. Breek een lange vinger en leg op de bodem van het glas. Doe de helft van het mengsel op de lange vingers. Doe de rest van de lange vingers erin. Breek ze indien nodig. Schep de andere helft op de lange vingers.

Stap 3
Zet het glas onder je koffieapparaat en zet een espresso.

Stap 4
Verspreid met een zeefje de cacao over de Koffiemisu.

Ingrediënten

Voor 1 Koffiemisu

Koffiemisu
  • 50 milliliter slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 3 lange vingers
  • 1 espresso
  • 1 snuf cacao
  • 1 theelepel suiker
Benodigdheden
  • garde (of keukenmixer met garde)
  • zeefje
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.