Skip to main content

9x speciale koffie met alcohol (cocktails)

Een bakkie koffie ‘s ochtends? Lekker (en noodzakelijk). Een speciale koffie met een kick na het eten? Genieten! Wij zijn groot fan van luxe koffies met alcohol en andere koffiecocktails. De diepe, sterke smaak van koffiebonen combineert uitstekend met een shotje sterk. Wij delen maar liefst 9 speciale koffies (met alcohol) met je! Nummer 7 blijft onze favoriet…

9x speciale koffies

Wat ons betreft is een luxe koffie de ultieme afsluiter van een lekker diner. Niet alleen in een restaurant: ook thuis serveer je in een handomdraai een indrukwekkende koffie voor je gasten. Ken je deze 9 heerlijke speciale koffies met alcohol al?

1. Espresso Martini

De bekendste koffiecocktail is misschien wel de Espresso Martini. De afgelopen jaren is ‘ie vooral onder twintigers en dertigers ontzettend populair geworden. Je maakt dit luxe drankje met een shotje espresso (30 ml), wodka (30 ml) en koffielikeur (30 ml). Vergeet de koffieboontjes bovenop niet!

2. White Russian

Minder bekend maar óók erg lekker, is de White Russian. Hoe je ‘m maakt? Met koffielikeur (25 ml), wodka (50 ml) en slagroom (25 ml). Deze koffiecocktail is dus wat romiger dan de Espresso Martini. Ook erg smakelijk met een scheutje afgekoelde koffie!

3. Malibu IJskoffie

Kokos en koffie zijn een ideale match! De tropische kokossmaak van Malibu brengt het bittere van de koffie mooi in balans. Voeg een scheutje (plantaardige) melk toe en wat ijsblokjes. Heerlijk verfrissend op een warme zomerdag of -avond.

Bekijk het recept voor Malibu IJskoffie hier.

4. Spanish Coffee

Spanish Coffee vind je al jaren op de dessertkaart van menig restaurant. Ook deze speciale koffie maak je aan met koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria) of een scheutje rum. Verder voeg je slagroom en kaneel toe. Wij gebruiken het liefst Koek- en Speculaaskruiden, Tia Maria én rum voor een vleugje zoet en een diepere smaak. Bovendien kun je ‘m zo extra spectaculair en vlammend serveren…

Bekijk ons Spanish Coffee recept hier.

5. Irish Coffee

Wat die Spanjaarden kunnen, kunnen de Ieren ook. Irish Coffee lijkt sterk op de Spaanse koffiecocktail. Voor de Ierse variant gebruik je – hoe kan het ook anders – whiskey (25 ml). Samen met een eetlepel suiker, slagroom (25 ml) en koffie (80 ml) mix je zo een heerlijke after dinner borrel.

6. Siciliano

Ken je de Siciliano cocktail al? Grote kans van niet. Wij hebben ‘m nog niet vaak gespot op drankkaarten. Je maakt het koude drankje met koffie (35 ml), vermout (50 ml), siroop (25 ml), bruiswater (25 ml) en amaretto (bijvoorbeeld 35 ml Campari). Lekker kruidig!

7. Koffie met (zelfgemaakte) Baileys

Koffie met een scheutje Baileys, wie lust ‘t niet? We hebben een nóg leuker en lekkerder recept, namelijk met zelfgemaakte Baileys! Wat je nodig hebt: slagroom, whiskey, gecondenseerde melk, oplosespresso, cacaopoeder, water en vanille. Even schudden, klaar!

Bekijk het hele recept met de juiste verhoudingen hier!

8. Ice Coffee Licor 43 Baristo

IJskoffie met een flinke kick, dat is deze Ice Coffee Licor 43 Baristo! Naast de standaard ijskoffie-ingrediënten als ijsblokjes, melk en koffie, voeg je ook een scheutje Licor 43 Baristo toe. Top de bijzondere ijskoffie af met slagroom en kaneel en je hebt een heerlijk zoet en speciaal koffiedrankje.

Hier vind je het recept voor de Ice Coffee Licor 43 Baristo.

9. Carajillo

De laatste luxe koffie van dit rijtje is de Carajillo. Ook dit is een Spaans drankje, maar een stuk simpeler en verfijnder dan de Spanish Coffee. Voor Carajillo meng je simpelweg sterke koffie (100 ml) met een shotje sterke drank (25 ml). Dat kan een Spaanse brandewijn zoals picardía zijn, maar ook rum of bijvoorbeeld cognac. Een speciale koffie voor de echte liefhebber!

De 9 speciale koffies op een rij: Espresso Martini, White Russian, Malibu IJskoffie, Spanish Coffee, Irish Coffee, Siciliano, Koffie met (zelfgemaakte) Baileys, Ice Coffee Licor 43 Baristo en Carajillo.

Geen speciale koffie maar wél een koffietoetje?

Toch meer zin in een feestelijk dessert met koffiesmaak? Deze 3 recepten zijn niet te drinken, maar zéker wel te eten 😉

1. Panna Cotta Licor 43 Baristo

Die heerlijke likeur kun je ook uitstekend verwerken in een zoet dessert. Dit alcoholische drankje geeft de klassieke panna cotta een zwoele smaak.

2. Bokkepootjestaart

In onze Bokkepootjestaart voegen we graag een scheutje koffielikeur toe voor extra veel smaak. Tip!

3. Koffieperen

Een lekker zoet en kruidig nagerecht. Voor dit toetje stoof je de peren kort in een siroop van koffie en suiker. Maak de peertjes daarna af met toppings als chocolade, roomijs en slagroom.

Wil je meer inspiratie? Bekijk ons archief vol spectaculaire drankjes voor iedere gelegenheid.

Volg je ons al op Instagram, Facebook & TikTok? Hier delen we onze beste tips en lekkerste recepten.