Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Spanish Coffee

Spanish Coffee
  • 200 milliliter sterke koffie
  • 50 milliliter verse slagroom
  • 25 milliliter koffielikeur
  • 25 milliliter rum
  • 1 limoen
  • 1 snuf Koek- en Speculaas Kruidenmix
  • kristalsuiker
Benodigdheden

Bereidingswijze

Waarom alleen Spanish Coffee in een restaurant bestellen, terwijl je het ook gewoon thuis kunt maken? Je kan elk willekeurig koffielikeur gebruiken. Wij gebruiken in dit geval Tia Maria. De rum die je gebruikt, moet wel minimaal 40% alcohol bevatten anders ontstaat er geen vlam, terwijl dit juist het spectaculaire is aan dit recept!

Onze kruidenmixen weleens gezien? De Koek- en Speculaas Kruidenmix die je nodig hebt in dit recept, is één van onze eigen heerlijke kruidenmixen. De kruidenmixen zijn speciaal op smaak en kwaliteit geselecteerd en gemixt. De zakjes hebben tot 5x zoveel inhoud als je potjes en zakjes in de supermarkt. Je bekijkt de kruidenmixen hier.

Stap 1
Klop de slagroom lobbig met een garde.

Stap 2
Snijd met een koksmes een partje van de limoen en snijd het vervolgens één keer in tot de schil. Doe de suiker in een breed schaaltje. Neem een hittebestendig glas en ga met het partje limoen over de rand van het glas. Wentel direct de natte rand in de suiker.

Stap 3
Zet twee koppen sterke koffie in een ander groot glas. Het is belangrijk dat de koffie goed sterk is. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 4
Verwarm de rum in een pannetje tot net onder het kookpunt (niet koken, dan verdampt de alcohol). Schenk de rum in het hittebestendige glas. Steek direct een lucifer aan en steek in het glas tot er een ‘vlam’ ontstaat. Draai het glas rond zodat de suiker begint te karamelliseren. Doe dit ongeveer een minuut.

Stap 5
Schenk de koffielikeur en de koffie bij de rum, dit zal de vlam doven. Maak de Spanish Coffee af met de lobbige slagroom en een snuf Koek- en Speculaas Kruidenmix.