Ingrediënten
Voor 2 grote of 4 kleine panna cotta’s:
Siroop
- 100 milliliter sterke koffie
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel Licor 43 Baristo
Panna Cotta
- 300 milliliter slagroom
- 100 milliliter halfvolle melk
- 100 milliliter koude sterke koffie
- 4 eetlepels Licor 43 Baristo
- 80 gram rietsuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 1 vanillemerg
Benodigdheden
Bereidingswijze
Panna Cotta Licor 43 Baristo – Ken jij de nieuwe Licor 43 Baristo al? Wij zijn dol op de originele versie en waren erg benieuwd naar de nieuwe Baristo. De smaak is zo zacht. Iets dat naar koffie smaakt doet het overigens altijd goed bij ons. Deze panna cotta is een voorbeeld dat je de likeur met koffiesmaak uitstekend in de keuken kunt gebruiken! We vinden het leuk als je een foto met ons deelt als je het recept gemaakt hebt! Je kan hem toesturen via onze socials!
Toch een ander recept maken dan de Panna Cotta Licor 43 Baristo? Je vindt hier van onze lekkere recepten.
Siroop
Stap 1
Giet de hete koffie over de suiker en meng het zodat de suiker oplost. Voeg de Licor 43 Baristo toe. Zet weg en laat het afkoelen.
Panna Cotta
Stap 1
Week de gelatine voor 10 minuten in koud water.
Stap 2
Meng de slagroom, halfvolle melk, Licor 43 Baristo en de koude koffie in een maatbeker. Verhit een kwart van dit mengsel op laag vuur. Voeg de rietsuiker toe en laat het oplossen. Haal de pan van het vuur. Laat de gelatine uitlekken en voeg toe. Roer door tot de gelatine is opgelost. Voeg de vanillemerg en de rest van de maatbeker toe.
Stap 3
Verdeel het mengsel over de glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Stap 4
Voor het serveren van de Panna Cotta Licor 43 Baristo bedek je de bovenkant van de panna cotta’s met de siroop.