Vlam Pistolets is geïnspireerd op de bekende snack ‘vlammetjes’. Pittige hapjes die er uit zien als kleine loempiaatjes. Deze Vlam Pistolets zijn een heel stuk gezonder en kunnen gemakkelijk door als lunch én als tussendoortje. Hieronder vind je het recept en de boodschappenlijst voor deze té lekkere Vlam Pistolets. Veel plezier met maken en eet smakelijk!
Kook je liever uit een kookboek? Snappen we helemaal, dat is veel fijner koken. Dit heerlijke recept vind je in dit boek: Voor elk moment wat lekkers.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven tot 220 graden.
Stap 2
Pel en snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflookteen en snijd fijn.
Stap 3
Rul het gehakt in een droge koekenpan. Gehakt is vet genoeg om het in haar eigen vet te bakken. Een vetstof toevoegen is bij gehakt rullen nooit nodig. Wanneer het gehakt bijna gaar is, is het tijd om gesnipperde rode ui, paprika, knoflook, paprikapoeder, sriracha hot chilli en zout toe te voegen. Meng goed met elkaar en bak nog 3 minuten door.
Stap 4
Hol de bovenkant van de pistolets uit. Wij gebruiken een mesje en maken van het overgebleven brood paneermeel of croutons. Bak de pistolets 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Beleg elke pistolet met 4 plakken kaas en schuif de pistolets nog 4 minuten terug in de oven. Snijd ondertussen peterselie fijn. Doe het gehakt in de pistolets. Serveer de Vlam Pistolets met peterselie.
Ingrediënten
Voor 4 broodjes
Vlam Pistolets
- 300 gram rundergehakt
- 16 dunne plakken jonge kaas 48+
- 4 pistolets
- 4 theelepels sriracha saus
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- ½ paprika
- ½ rode ui
- peterselie
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- Siliconen Spatels



