Iets te vieren of gewoon dorst? Maak deze Champagne Mojito. Een leuke variant op de traditionele mojito. De champagne zorgt ervoor dat het extra geschikt is voor een feestje. Want proosten doe je natuurlijk het liefst met bubbels! Santé!
Hier vind je meer van onze té lekkere dranken. Liever op papier? Bekijk dan onze kookboeken vol met recepten die je allemaal wil maken!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’Â

Bereidingswijze
Stap 1
Kneus de munt door het fijn te knijpen in je handen. Doe dit in de karaf en vul volledig aan met crushed ice.
Stap 2
Schenk de rum en de 7up in de karaf. Halveer de limoenen en pers het sap uit drie helften, bewaar er één.
Stap 3
Maak het ijzerdraadje van de champagnefles los. Houd de kurk vast en draai de fles. Schiet de kurk de lucht in. Schenk de champagne in de karaf.
Stap 4
Wrijf de achtergehouden limoen over de randen van de champagneglazen. Dip direct in de kristalsuiker.
Stap 5
Serveer de Champagne Mojito eventueel met een schijf limoen en een tak munt.
Ingrediënten
Voor 8 glazen Champagne Mojito
Champagne Mojito
- 500 milliliter champagne
- 250 milliliter bacardi
- 250 milliliter 7up
- 50 gram kristalsuiker
- 2 limoenen
- 1 bosje munt
- crushed ice
Benodigdheden
- champagneglazen
- karaf (1,5 liter)
- SterkInDeKeuken Koksmes