Deze ‘Kip Teriyaki Noodles’ is puur genieten.
Misschien ken je onze zelfgemaakte teriyakisaus wel van Beef Tataki Teriyaki of Beef Teriyaki Tacos. Dat we elke keer terugkomen met deze saus zegt genoeg. Lekker maken deze Kip Teriyaki Noodles en lekker genieten! 🍜
Wij gebruiken onze heerlijke Kippetje Kruidenmix voor de kip. Deze kruidenmix is multi-inzetbaar en lekker op elk stukje kip. Een aanrader! Je bent vrij om een andere kruidenmix te gebruiken, maar wij vinden deze mix 10x lekkerder dan uit de supermarkt. Onze kruidenmixen worden namelijk echt op smaak en kwaliteit gemixt.
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Marineer de kippendijen in Kippetje Kruidenmix en olijfolie. Bak gaar in een pan. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Stap 2
Pel alle knoflooktenen en snijd fijn. Verhit sojasaus, water, donkere basterdsuiker, sesamolie en de knoflook (alleen het deel wat bestemd is voor de teriyaki) in een pannetje. Maak een papje van één deel maizena en twee delen water. Giet erbij en roer met een garde door de teriyakisaus. Laat kort inkoken tot een mooie dikte. Zet de kip op lage temperatuur en giet hier de teriyakisaus bij. Wentel de kip er lekker doorheen.
Stap 3
Verhit in een andere koekenpan roomboter en bak hierin kort de overige knoflook. Voeg oestersaus, sojasaus, slagroom en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer met een garde tot een mooie saus.
Stap 4
Meng de noodles door de saus. Doe op de borden en serveer de noodles met kip, sesamzaadjes, ringen bosui en de heerlijke teriyakisaus. Geniet van deze heerlijke Kip Teriyaki Noodles.
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Kip Teriyaki
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels water
- 4 kippendijen
- 1 ½ eetlepel donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel Kippetje Kruidenmix
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel sesamolie
- ½ theelepel maizena
Noodles
- 125 milliliter slagroom
- 60 gram ongezouten boter
- 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 porties gekookte udon noodles
- 3 ½ eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
Garnering
- bosuien
- geroosterde sesamzaadjes
Benodigdheden
- garde
- Siliconen Spatels