Ingrediënten
Voor 8 Beef Teriyaki Tacos
Beef Teriyaki Tacos
- 250 gram kogelbiefstuk
- 200 gram sojabonen
- 8 blaadjes baby romaine sla
- 8 taco schelpen
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 1 stengel bosui
- ½ rode peper
- olie en/of roomboter
Teriyaki saus
- 100 milliliter sojasaus
- 100 milliliter water
- 3 eetlepels donkere basterdsuiker
- 2 knoflooktenen
- ½ eetlepel maizena
- ½ eetlepel sesamolie
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Beef Teriyaki Tacos met zelfgemaakte teriyaki saus! Als je eenmaal dit recept hebt gemaakt, is het een grote kans dat het een blijvertje is! De teriyaki saus is ook absoluut niet moeilijk, je kookt wat ingrediënten samen en bindt het met Maizena. Lekker hoor!
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens het kookboek waar deze Beef Teriyaki Taco’s in staan.
Stap 1
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Rooster wat sesamzaad in een pan. Hak de rode peper met een koksmes ragfijn en snijd de bosui in ringen. Meng dit allemaal door de sojabonen (houd eventueel wat sesam apart voor garnering). Zet weg op je aanrecht.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 135 graden.
Stap 4
Doe alle ingrediënten van de teriyaki saus, exclusief de Maizena, in een steelpan. Laat het een paar minuten zachtjes koken. Meng de Maizena met een beetje water tot een papje. Voeg toe aan de teriyaki saus en kook in tot de gewenste dikte. Verwijder de knoflook. Houd warm op lage temperatuur als je genoeg ruimte op je fornuis hebt, anders kan je het later ook weer even opwarmen.
Stap 5
Doe de tacoschelpen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Bak de biefstuk in roomboter en/of olijfolie. Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Stap 7
Terwijl de biefstuk rust kan je de schelpen gaan vullen met baby romaine sla en op smaak gemaakte sojabonen. Snijd met een scherp koksmes de biefstuk in repen (of nog kleiner, om minder te kauwen), doe in de schelpen en maak de Beef Teriyaki Tacos af met de zelfgemaakte teriyaki saus en nog wat achtergehouden sesamzaadjes.