
McChicken Smash Tacos móét je eens maken.
Iedereen die ooit een McChicken heeft gegeten, weet precies wat we bedoelen: die sappige kip, een lekkere saus, dat herkenbare smaakje waar je ineens zin in kunt krijgen.
Deze McChicken Smash Tacos zijn alles wat je lekker vindt aan de McChicken, maar dan in een zelfgemaakte, wrap variant. Geen McDrive nodig, geen slappe hap – gewoon zelf maken en genieten maar.
Bereidingswijze
Stap 1
Meng in een kommetje mayonaise, poedersuiker, uienpoeder, zout en water tot een gladde saus. Wij gebruiken hiervoor ons handige kleine pannenlikker. Zet de McChicken saus apart.
Stap 2
Kruid kipgehakt met knoflookpoeder, zout en peper. Kneed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
Stap 3
Druk een dunne laag kipgehakt op elke tortilla. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Strooi er vervolgens panko broodkruim overheen voor extra crunch. Druk de panko een beetje in het gehakt.
Stap 4
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Leg de tortilla met de kipkant naar beneden in de pan en bak 5 minuten tot de kip goudbruin en gaar is. Draai om met deze handige bakspatel en bak de tortilla nog 2–3 minuten krokant aan de andere kant.
Stap 5
Doe gesneden romaine sla op de taco en verdeel er McChicken saus overheen.
Stap 6
Vouw hem dubbel als een taco, neem een hap, en vraag je af waarom je af en toe nog naar de McDrive gaat.
Ingrediënten
Voor 6 McChicken Smash Tacos
McChicken Smash Tacos
- 300 gram kipgehakt
- 50 gram panko broodkruim
- 6 kleine tortilla’s
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 krop romaine sla
- olijfolie
- peper
- zout
McChicken Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels water
- 1 theelepel poedersuiker
- ½ eetlepel uienpoeder
- snufje zout