
Ben je gek op cheesecake en kan je de pistache hype wel waarderen? Dan is deze Pistache Cheesecake echt iets voor jou. Het mooiste? Je hoeft de oven er niet eens voor aan te zetten! Dit is een no-bake cheesecake die je eenvoudig van tevoren kunt bereiden. Een perfecte taart voor feestjes, verjaardagen of gewoon als traktatie voor jezelf.
Bak je vaker? Dan zijn deze Siliconen Spatels een aanrader. Door de flexibiliteit kom je tot elk hoekje van de pan (of kom). Bekijk de video nog maar eens. Het is heerlijk werken met deze spatels.
Bereidingswijze
Stap 1
Hak de speculooskoekjes fijn in een hakmolen of doe ze in een stevige zak en rol er met een deegroller overheen tot je kruimels hebt. Smelt de roomboter op lage temperatuur en roer de koekkruimels erdoor tot alles goed gemengd is. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel en zet de vorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Stap 2
Smelt vervolgens de witte chocolade (het deel dat bestemd is voor de cheesecake) au bain-marie en laat dit kort afkoelen. Klop de roomkaas samen met de pistachecrème (ook het deel dat bestemd is voor de cheesecake) tot een glad mengsel en giet er langzaam de gesmolten chocolade bij terwijl je blijft mengen. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mengsel zodat het luchtig blijft. Stort het geheel op de koekjesbodem, strijk de bovenkant glad en laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3
Wanneer de 2 uur bijna verstreken is, ga je verder met de topping. Smelt de resterende witte chocolade samen met de pistachecrème en zonnebloemolie au bain-marie. Giet dit over de cheesecake en verdeel het tot aan de randen. Zet de Pistache Cheesecake terug in de koelkast en laat minstens 4 uur verder opstijven in de koelkast.
Stap 4
Hak de pistachenoten grof en strooi ze langs de randen van de Pistache Cheesecake. Haal daarna de springvorm los en genieten maar!
Ingrediënten
Voor 8-10 personen
Pistache Cheesecake
- 400 gram naturel roomkaas
- 250 gram slagroom
- 250 gram speculooskoekjes
- 250 gram witte chocolade
- 90 gram pistachecrème
- 80 gram roomboter
Topping
- 110 gram pistachecrème
- 60 gram pistachenoten (gepeld)
- 40 gram witte chocolade
- 1 theelepel zonnebloemolie
Benodigdheden
- bakpapier
- hakmolen
- keukenmachine of handmixer
- Siliconen Spatels
- springvorm (23 cm)