Skip to main content

Ingrediënten

Voor 8 S’mores Oliebollen

S'mores oliebollen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 8 marshmallows
  • 8 stukjes pure chocolade
  • 8 croissantdeeg
  • 2 liter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kaneel
Benodigdheden

Bereidingswijze

Hoe zou jij reageren als er plotseling marshmallows en chocolade in je oliebol zou zitten? Hemels toch? Oké, dit is niet een echte oliebol. We maken namelijk gebruik van croissantdeeg. Super lekker om te frituren. Zeker als je het deeg vult, met bijvoorbeeld marshmallows en chocolade. Probeer het eens!

Op zoek naar meer lekker hapjes? Probeer dan ook eens deze TUC Pizzatjes of één van al onze andere tussendoortjes.

S'mores oliebollen

Stap 1
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 175 graden. Je kan dit kan je op de friteuse instellen of zoals wij een pan op de hittebron zetten en met een thermometer de temperatuur reguleren.

Stap 2
Leg het croisssantdeeg uit op een snijplank. Halveer de marshmallows. Plaats op één helft een blokje chocolade en plaats de andere helft erop. Zet deze sandwich van marshmallow en chocolade op het brede gedeelte van het croissantdeeg. Rol in net zoals een croissant, maar zorg ervoor dat het een bolletje wordt zonder openingen. Meng vervolgens de kristalsuiker met de kaneel en zet klaar voor als de S’mores oliebollen uit de olie komen.

Stap 3
Als de zonnebloemolie op temperatuur is kan je de S’mores oliebollen 4 minuten bakken. Soms draaien ze vanzelf, maar anders mag je ze na 2 minuten draaien van kant. Wentel ze direct na het frituren in de kaneelsuiker.

Stap 4
Direct opeten is natuurlijk het allerlekkerste. Nu zijn de marshmallows en chocolade nog gesmolten! Eet smakelijk!