Als je een amuse of voorgerecht zoekt dat er luxe uitziet, belachelijk lekker is én zonder stress gemaakt kan worden… dan is deze Brioche Steak Tartaar hetgeen wat je zoekt.
Zachte brioche, knapperig geroosterd met allioli, daarop een frisse tartaar met biefstuk. De mini frietjes en de aioli bovenop maken dit kerstrecept helemaal af.
Iedereen zal denken dat je uren in de keuken hebt gestaan en dan ben nog maar net begonnen. 😜
Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snipper de sjalot. Snijd de bieslook in dunne ringen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 3
Snijd alle zijkanten van de brioche weg en halveer het brood over de lengte. Snijd hier vijf gelijke blokken van (je houdt dus wat brood over, maar met de allioli in de koelkast komt dat wel op). Smeer alle kanten in met allioli en leg ze op een ovenrooster. Bak de brioche in 8 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 4
Snijd de kogelbiefstuk met een scherp koksmes in kleine blokjes. Snijd ook de augurken fijn. Doe alles in een kom en breng op smaak met sjalot, bieslook (houd een beetje achter voor de garnering), worcestershiresaus, tabasco, zout en peper. Meng goed door en schep het mengsel op de warme brioche.
Stap 5
Maak de Brioche Steak Tartaar af met wat mini frietjes, een beetje allioli en de achtergehouden bieslook.
Ingrediënten
Voor 5 personen
Brioche
- 50 gram mini friet naturel chips
- 1 brioche brood
- 1 verpakking allioli
Steak Tartaar
- 120 gram kogelbiefstuk (slagerskwaliteit)
- 15 gram bieslook
- 3 druppels tabasco
- 2 kleine augurken
- 1 theelepel dijon mosterd
- ½ theelepel worcestershiresaus
- ¼ sjalot
- peper
- zout





