
Waarom kiezen tussen een cheeseburger en een hotdog als je ze ook kunt combineren? Deze Cheeseburger Hotdogs zijn hét perfecte antwoord voor iedereen die houdt van comfortfood en barbecue. We gebruiken vers rundergehakt, vullen de hotdog met cheddar en grillen het op de barbecue (bij voorkeur op een Weber) voor een onweerstaanbare grillsmaak.
In samenwerking met Weber maakten we dit heerlijke recept op de Weber Searwood 600 Pellet Grill – onze nieuwe favoriete BBQ.
Deze slimme pelletgrill steek je aan met één druk op de knop. Sinds hij in onze tuin staat, gebruiken we ‘m bijna elke dag. Werkt net zo makkelijk als achter een fornuis staan, maar dan lekker buiten in het zonnetje.
Waarom wij fan zijn van de Weber Searwood 600 🔥
✅ Gebruiksvriendelijk: Je steekt ‘m aan met één druk op de knop.
✅ Pellets = smaak: Houtpellets geven een subtiele rooksmaak
✅ Multifunctioneel: Van pulled pork tot kaasplanken en zelfs pizza – deze BBQ kan het allemaal.
Bereidingswijze
Stap 1
Verdeel het gehakt in drie gelijke porties. Leg een stuk vershoudfolie voor je neer en druk één portie gehakt plat tot een rechthoek (iets langer als je hotdogbroodje). Bestrooi het gehakt met Tex Mex Kruidenmix.
Stap 2
Leg twee halve plakken cheddar in het midden van de plak gehakt. Gebruik de vershoudfolie om het geheel strak op te rollen, zodat de kaas volledig wordt omsloten. Herhaal dit voor de andere twee.
Stap 3
Verwarm de barbecue tot ongeveer 210 graden. Haal de rolletjes uit de folie en leg ze op het rooster. Draai regelmatig om en grill tot ze rondom mooi bruin zijn en volledig gaar van binnen.
Stap 4
Snijd de hotdogbroodjes open. Spray de binnenkant in met wat olijfolie en rooster kort op de barbecue. Wrijf na het grillen in met een teentje knoflook voor extra smaak.
Stap 5
Leg de cheeseburger hotdogs in de geroosterde broodjes. Maak af met ketchup, mosterd, gesnipperde ui en plakjes augurk.
Ingrediënten
Voor 3 Cheeseburger Hotdogs
Cheeseburger Hotdogs
- 500 gram rundergehakt
- 3 hotdogbroodjes
- 3 plakken cheddar
- 3 theelepels Tex Mex Kruidenmix
- 1 augurk
- 1 knoflookteen
- ½ ui
- ketchup
- mosterd
- olijfolie spray
Benodigdheden
- vershoudfolie
- Weber Searwood 600 Pellet Grill