Deze Chicken Caesar Sandwich is precies wat je zoekt. Knapperige kip, een lekkere dressing, verse sla en dat allemaal op een luchtig broodje. Met Italiaanse kruiden, parmezaanse kaas en een zelfgemaakte caesar-dressing wordt dit een broodje waar je écht blij van wordt.
De Chicken Caesar Sandwich is makkelijk te maken, maar smaakt alsof je in een luxe lunchroom zit. Het geheim zit in het krokante jasje van panko en parmezaanse kaas. Dit is een sandwich die je keer op keer wilt maken.
Bereidingswijze
Stap 1
Bedek de kipfilets met vershoudfolie en sla vervolgens de kip plat met een koekenpan. Halveer beiden filets zodat ze mooi op de bakkerspuntjes passen.
Stap 2
Marineer de kip met olijfolie, deze heerlijke Italiaanse Kruidenmix, zout en peper.
Stap 3
Snijd de krop romaine sla fijn en doe in een grote kom. Doe mayonaise, worcestersaus, dijonmosterd, citroensap, geperste knoflook, parmezaanse kaas, zout en peper op de sla en hussel door. Wij doen dit met deze handige spatels.
Stap 4
Bestrijk opengesneden bakkerspuntjes met olijfolie en rooster licht in een grillpan of op een contactgrill.
Stap 5
Zet drie kommen voor je neer, één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met een mengsel van panko, geraspte parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie.
Stap 6
Haal de kip eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het panko-parmezaan mengsel.
Stap 7
Verhit de friteuse met frituurolie tot 175 graden en bak de kip in 4 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 8
Doe de caesar-sla op de broodjes, leg een knapperige kipfilet erop en bestrooi met extra parmezaanse kaas. Leg de bovenkant van het broodje erop en serveer de Chicken Caesar Sandwich direct.
Ingrediënten
Voor 4 Caesar Chicken Sandwiches
Kip
- 4 bakkerspuntjes
- 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie (+ extra voor het insmeren van de broodjes)
- peper
- zout
Paneren
- 80 gram bloem
- 60 gram panko
- 20 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 takken peterselie
- 2 eieren
Caesardressing
- 20 gram geraspte parmezaanse kaas (+ extra voor garneren)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 knoflookteen
- 1 krop romaine sla
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 theelepel worcestersaus
- ¼ citroen
- peper
- zout
Benodigdheden
- friteuse met frituurolie
- grillpan of contactgrill
- keukenpapier
- Siliconen Spatels
- vershoudfolie





