Skip to main content

Deze Creme Brulee Cheesecake is echt lekker! Cheesecake klinkt altijd moeilijk om te maken, maar dat is met dit recept absoluut niet zo. Je staat bijna niet in de keuken, maar het smaakt wel alsof je dagen in de keuken hebt gestaan.

Bak je vaker? In dit soort recepten zijn onze siliconen spatels erg handig!

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de kandijkoeken in de hakmolen en maal fijn. Smelt in een pan roomboter op lage temperatuur. Wanneer de roomboter gesmolten is, meng je de koekkruimels erdoor. Stort de koekkruimels op de bodem van een bakvorm met bakpapier en druk aan met een lepel. Zet in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3
Halveer de vanilleboon en schraap het merg uit de boon. Spatel de roomkaas zacht in een ruime kom. Voeg Griekse Yoghurt, vanillemerg, zout, suiker en gezeefde bloem toe. Meng goed door elkaar met een siliconen spatel. Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een egaal geheel (alleen mengen, niet kloppen). Giet hierna het mengsel op de koekbodem.

Stap 4
Bak de Creme Brulee Cheesecake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5
De cheesecake zal in het midden nog wiebelig zijn, maar dat is juist goed. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.

Stap 6
Bestrooi de Creme Brulee Cheesecake met een dun laagje rietsuiker. Hoe dunner het laagje, hoe krokanter het wordt. Ga voorzichtig met de vlam van het gasbrandertje over de rietsuiker. Houd de vlam op een zodanige afstand van de suiker dat deze redelijk snel smelt, zonder direct te verbranden.

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bodem
  • 230 gram kandijkoeken
  • 115 gram roomboter
Cheesecake
  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram suiker
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • 15 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 vanilleboon
  • rietsuiker
  • snuf zout
Benodigdheden