Zin in een bizar snelle, smaakvolle maaltijd? Deze Crispy Chili Pinda Noedels staan binnen 5 minuten op tafel.
Dit is zo’n recept dat je één keer maakt en daarna uit je hoofd kent. Ideaal voor op een drukke dag waarop je wel gewoon lekker wilt eten.
Hot & Spicy Kruidenmix: haal deze mix in huis en krijg meteen +100 online recepten met onze kruidenmixen erbij. Dus je kunt meteen aan de slag met veel meer recepten!
Serveertip: je kan kip, garnalen, biefstuk of extra groenten toevoegen.
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de noedels maar 1 minuut, want ze zullen in de saus verder garen. Bewaar wat kookwater. Giet de noedels af en spoel ze af onder koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
Stap 2
Doe de volgende ingrediënten in een koude koekenpan (nog niet op de hittebron): pindakaas, gesneden bosui, fijngesneden knoflook, suiker, zwarte sesamzaad, crispy chili oil, rijstazijn en sojasaus en Hot & Spicy Kruidenmix.
Stap 3
Verhit zonnebloemolie in een steelpan tot het echt heet is (pas dus goed op). Zet de hittebron voor de koekenpan aan en giet direct de hete zonnebloemolie voorzichtig over de koude ingrediënten in de pan. Roer alles goed door met een handige siliconen spatel.
Stap 4
Voeg de noedels toe en roer tot de saus overal zit. Gebruik het achtergehouden kookwater om de saus eventueel dunner te maken. Zet de hittebron uit en garneer met gesneden peterselie en sesamzaad.
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
Crispy Chili Pinda Noedels
- 400 gram udon noedels
- 80 milliliter zonnebloemolie
- 30 milliliter sojasaus
- 15 milliliter rijstazijn
- 5 tenen knoflook
- 2 bosui
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 1 theelepel chili crisp
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- water
- zout



