We kregen zó veel vragen: hoe maak je die luchtige, Fluffy Kruidenboter zoals in een restaurant? Het antwoord is simpeler dan je denkt. Met maar twee producten en een keukenmachine tover je in een kwartiertje een fluffy, smeerbare kruidenboter op tafel die perfect is voor bij stokbrood, ciabatta of een borrelplank.
Het geheim zit ‘m in het opkloppen van de roomboter. Door deze minimaal 10 minuten luchtig te kloppen, krijg je die fluweelzachte structuur die je normaal alleen in restaurants proeft. En in plaats van allerlei losse kruiden of knoflook toe te voegen, gebruiken we gewoon onze eigen Sterk in de Keuken Kruidenboter Kruidenmix – precies in balans en vol smaak & kwaliteit.

Bereidingswijze
Stap 1
Laat de roomboter volledig op kamertemperatuur komen. De boter moet echt zacht zijn voor het beste resultaat.
Stap 2
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop op hoge snelheid voor minimaal 10 minuten. De boter wordt hierdoor heerlijk luchtig en bijna wit van kleur.
Stap 3
Voeg na het kloppen de Kruidenboter Kruidenmix toe en meng nog één keer kort door.
Stap 4
Schep de Fluffy Kruidenboter op een serveerschaaltje.
Stap 5
Serveer met een knapperige ciabatta of vers stokbrood.
Tip!
Maak de kruidenboter van tevoren en bewaar hem afgedekt in de koelkast. Laat hem op kamertemperatuur komen voor het serveren, zodat hij weer lekker smeerbaar wordt.
Ingrediënten
Voor 540 gram
Fluffy Kruidenboter
- 500 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 40 gram Kruidenboter Kruidenmix
- 1 afgebakken ciabatta of stokbrood (om te serveren)
Benodigdheden
- keukenmachine met garde (of een krachtige mixer)
- Siliconen Spatels