Skip to main content
Meloen met ham

Meloen met ham – een combinatie die al jaren meegaat. Je oma at het als voorgerecht, je zag het op vakantie in Spanje of Italië… maar wist je dat je van dit klassieke duo ook iets heel hips en verrassends kunt maken?

Met een beetje creativiteit, een meloenboor en de juiste toppings tover je het om tot een moderne, kleurrijke zomersalade in een halve meloen. Superlekker én Instagram-waardig.

In dit recept gebruiken we onze heerlijke Salty Lemon Kruidenmix. Je kan ook peper en zout gebruiken, maar onze kruidenmix geeft net even wat extra’s. Enorm lekker. Ervaar het zelf en haal deze kruidenmix in huis.

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.

Stap 2
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Stap 3
Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Gebruik een meloenboor om mooie, ronde bolletjes te maken. Bewaar de schil van de meloen – die gebruiken we als serveerkommen.

Stap 4
Schep de quinoa in de meloenhelften. Voeg de meloenbolletjes en mini mozzarella toe. Snijd de frambozen in kwarten en voeg toe. Drapeer gescheurde serranoham speels bovenop. Breng op smaak met onze heerlijke Salty Lemon Kruidenmix.

Stap 5
Maak de ‘Meloen met ham’ af met geroosterde pijnboompitten, balsamico crème en basilicum.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Meloen met ham
  • 150 gram mini mozzarella
  • 30 gram quinoa
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 frambozen
  • 2 plakken serranoham
  • 2 snufjes Salty Lemon Kruidenmix
  • 1 cantaloupe meloen
  • balsamico crème
  • basilicum
Bestel Salty Lemon Kruidenmix
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!