
Op zoek naar een eenvoudig én smaakvol Nasi recept voor het hele gezin? Dit rijstgerecht met kippendijen en pindasaus is precies wat je nodig hebt. Boordevol smaak, makkelijk te maken en perfect voor doordeweeks of in het weekend. Dit recept is speciaal ontwikkeld met onze Nasi & Bami Kruidenmix, zodat jij het in een handomdraai op tafel zet.
De geur van dit gerecht is onweerstaanbaar. Serveer met pindasaus, sambal, kroepoek en frisse atjar voor een goed bord Nasi.
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kippendijen in stukken zo groot als dobbelstenen. Pel en snijd de knoflook klein. Snijd de bosui in schuine ringen.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip goudbruin. Komt er vocht vrij? Giet dit af – we willen bakken, niet koken! Voeg de helft van de kruidenmix toe en bak lekker mee.
Stap 4
Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Doe daarna de groenten erbij en wok ongeveer 10 minuten tot de groenten een lekkere bite hebben. Halverwege voeg je de rest van onze heerlijke Nasi & Bami Kruidenmix toe.
Stap 5
Voeg de gekookte rijst toe aan de wok. Schep goed door met een siliconen spatel. Proef en breng op smaak met extra kruidenmix en eventueel wat zout.
Stap 6
Verwarm de pindasaus zoals aangegeven of maak zelf. Bak intussen de eieren in een scheutje olijfolie.
Stap 7
Serveer met pindasaus, sambal, bosui, atjar, kroepoek, augurk, gebakken uitjes en wat verse peterselie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Nasi
- 450 gram nasi- of bamigroenten
- 400 gram kippendijen
- 250 gram (tover)rijst
- 2 eetlepels Nasi & Bami Kruidenmix
- 2 tenen knoflook
- olijfolie of wokolie
- zout (optioneel)
Serveren met
- 4 eieren
- augurk
- atjar tjampoer
- bosui
- cassave kroepoek
- gebakken uitjes
- pindasaus
- platte peterselie
- sambal