Skip to main content

Pindasaus maken (makkelijk recept!)

Pindasaus maken. Of je nou een BBQ organiseert, een snackplank gaat bouwen of gewoon een simpele maaltijd wat spannender wil maken: zelfgemaakte pindasaus is wat je nodig hebt. Deze intense saus is fantastisch bij zo’n beetje alles: van saté tot loempia’s, van nasi tot burgers. Je kunt het natuurlijk kant-en-klaar uit een emmertje scheppen maar, je raadt het al, je kunt pindasaus veel lekkerder en goedkoper zelf maken. Wij leggen je uit hoe!

Tip: Wist je dat we al 6 kookboeken hebben uitgebracht? Zelfs eentje speciaal voor kinderen!

pindasaus maken

Pindasaus maken: zo doe je dat

Satésaus heeft niet alleen een aanwezige pindasmaak, het is ook zoet, hartig en spicy. Dat zie je dus ook terug in de ingrediënten van het populaire sausje. Gelukkig is pindasaus maken echt niet lastig!

Leestip: Welke rijst gebruik je eigenlijk voor nasi?

Ingrediënten pindasaus/satésaus

Voor een schaaltje pindasaus (voor 4 personen) heb je nodig:

  • 10 eetlepels pindakaas
  • 300 milliliter water
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 theelepel Chinese 5-spices
  • 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix (of sambal oelek)

 Tip: Wij gebruiken graag onze Hot & Spicy Kruidenmix in pindasaus. Die is namelijk heerlijk in alles dat een beetje pit nodig heeft! Je kunt ook sambal gebruiken, dat is ook hartstikke lekker!

Pindasaus maken (makkelijk recept)

Zet een steelpan op laag vuur. Voeg alle ingrediënten toe: pindakaas, water, ketjap manis, donkere basterdsuiker en de Chinese 5-spices en Hot & Spicy Kruidenmix (of sambal oelek). Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Snijd de knoflookteentjes fijn en voeg ook dit toe. Roer alles met een garde door elkaar. Ondertussen wordt de saus heet. Het hoeft niet te koken!

Is de satésaus te dik? Voeg dan een scheutje water toe. Is de saus juist te dun? Roer dan wat langer en zet het vuur iets hoger, het vocht verdampt vanzelf.

Tip: Met onze kruidenpotjes maak je zelf een opgeruimde kruidenlade of kruidenrek (en dat wil je!)

Pindasaus is lekker bij…

… alles. Bijvoorbeeld een gouwe ouwe hap van de snackbar, zoals een patatje oorlog (met pindasaus en mayo dus) of een (zelfgemaakte) Berenklauw. Maar natuurlijk past satésaus ook bij gerechten met een Aziatisch tintje, zoals een lekkere maaltijd met noodles, een Broodje Saté of, doe eens gek, een Naantje Saté.

Op Instagram, Facebook en TikTok delen we nog meer handige tips en recepten. Volg ons daar zeker!

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: