Naantje Saté is een nieuwe manier van saté eten. Althans, wij hebben het nog nooit op deze manier gezien. Zie het als een Broodje Saté, maar dan op naan. 😍
In dit recept marineer je de kip zelf en maak je zelf de satésaus helemaal van scratch af aan. Onze satésaus is anders dan anderen, omdat wij heel graag Chinese 5-spices toevoegen. Dit past er echt perfect bij. Iedereen zal vragen hoe je dit Naantje Saté gemaakt hebt. Hou je van een beetje pit? Voeg dan zeker onze heerlijke Hot & Spicy Kruidenmix toe.
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.

Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snijd de sjalot klein. Doe dit ook met de knoflooktenen. Snijd de bosui en rode peper in ringen.
Stap 2
Marineer in blokjes gesneden kippendijen in ketjap manis, sjalot en knoflook (alleen wat bestemd is voor de saté). Laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Stap 3
Doe pindakaas in een steelpan. Giet hier water en ketjap manis bij. Voeg donkere basterdsuiker, gesneden knoflook, citroensap en Chinese 5-spices toe. Voor een beetje pit gebruik je onze Hot & Spicy Kruidenmix. Verwarm alles terwijl je roert met een garde. Is de saus te dik? Vul dan aan met water. Is de saus te dun? Laat dan het vocht verdampen door te verhitten.
Stap 4
Verwarm de oven naar 180 graden en bak de naan 4 minuten.
Stap 5
Grill de saté gaar in een grillpan (of net zoals wij met een contactgrill).
Stap 6
Doe de saté op de naan. Serveer met satésaus, bosui, taugé, seroendeng, gebakken uitjes, sesam en rode peper.
Ingrediënten
Voor 4 Naantjes Saté
Naantje Saté
- 600 gram kippendijen
- 100 milliliter ketjap manis
- 4 naans
- 2 knoflooktenen
- 2 sjalotjes
Satésaus
- 300 milliliter water
- 10 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 2 knoflooktenen
- 1 citroen
- 1 theelepel Chinese 5-spices
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Topping
- 50 gram seroendeng
- 50 gram taugé
- 10 gram zwart sesamzaad
- 4 eetlepels gefrituurde uitjes
- 2 stengels bosui
- 1 rode peper
Benodigdheden
- garde
- Siliconen Spatelset