Broodje Saté van de grill is het allerlekkerst! Grillen is ongekend populair en dat is niet voor niets. Je bent namelijk 2x zo snel klaar, krijgt mooie grillstrepen en je reduceert overbodig vet.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Elk recept een feestje!
Bereidingswijze
Stap 1
Marineer de kippendijen met ketjap manis, grof gesneden sjalot, sambal oelek en plakjes knoflook. Houd bewust de sjalot en knoflook wat groter, zodat je de kippendijen straks makkelijk vrij kan maken van deze ingrediënten. Het is puur om smaak af te geven aan de kip. Laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Ga ondertussen verder met de satésaus.
Stap 2
Knijp de citroen uit in een pan en verwijder de pitjes. Voeg geperste knoflook en de overige ingrediënten ook toe. Verwarm het geheel terwijl je blijft roeren met een garde. Houd de satésaus warm op laag vuur. Roer geregeld nog even door. Is de saus te dik? Vul dan aan met water. Is de saus te dun? Laat dan het vocht verdampen door te verhitten.
Stap 3
Snijd de bosui en rode peper met een scherp koksmes in ringen.
Stap 4
Zet de grill aan. Grill de gemarineerde kippendijen (zonder sjalot en knoflook) 4 tot 5 minuten. Gebruik je geen contactgrill? Verdubbel dan de tijd. Snijd de kippendijen in stukken.
Stap 5
Snijd de broodjes over de lengte aan de bovenkant in. Doe de saté in de broodjes en serveer met zelfgemaakte satésaus, bosui, rode peper, taugé, gebakken uitjes en cashewnoten. Lekker toch, zo’n Broodje Saté?
Ingrediënten
Voor 4 Broodjes Saté
Broodje Saté
- 500 gram kippendijen
- 25 gram taugé
- 4 puntbroodjes
- 1 bosui
- 1 handje gebakken uitjes
- 1 handje gebrande cashewnoten
- ¼ rode peper
Marinade
- 100 milliliter ketjap manis
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- ½ theelepel sambal oelek
Satésaus
- 150 milliliter water
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ citroen
Benodigdheden
- garde
- grill
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset