Skip to main content

Alles met satésaus is lekker. Dus ook deze Saté Noodles. Je leert in dit recept meteen hoe je zelf satésaus kan maken. Vervolgens hoef je alleen nog maar noodles, kipspiezen en andere lekkere dingen toe te voegen en je hebt dan echt een feestje op je bord!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Saté Noodles in staan. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de bosui en rode peper in dunne ringen.

Stap 2
Marineer in blokjes gesneden kippendijen in ketjap manis, grof gesneden sjalot, sambal oelek en plakjes gepelde knoflook. Houd bewust de sjalot en knoflook wat groter, zodat je de kippendijen straks makkelijk vrij kan maken van deze ingrediënten. Het is puur om smaak af te geven aan de kip. Laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Ga ondertussen verder met de satésaus.

Stap 3
Knijp de citroen uit in een pan en verwijder de pitjes. Voeg geperste knoflook en de overige ingrediënten voor de satésaus toe. Verwarm het geheel terwijl je blijft roeren met een garde. Houd de satésaus warm op laag vuur. Roer geregeld nog even door. Is de saus te dik? Vul dan aan met water. Is de saus te dun? Laat dan het vocht verdampen door te verhitten.

Stap 4
Rijg de gemarineerde kip (zonder de sjalot en knoflook) op satéprikkers. Grill de saté vervolgens gaar. Kook ondertussen ook de noodles in 2 minuten gaar. Giet af in een vergiet en houd de garing tegen door kort onder de koude kraan te houden. Haal de helft van de satésaus uit de pan en bewaar warm. Meng met een siliconen spatel de noodles door de satésaus.

Stap 5
Serveer de Saté Noodles met de kipspiezen, achtergehouden satésaus, sesam, bosui, rode peper, taugé, seroendeng, gebakken uitjes en cassave kroepoek.

Ingrediënten

Voor 4 porties Saté Noodles

Saté Noodles
  • 4 porties wok noodles
  • 2 stengels bosui
  • ½ rode peper
  • cassave kroepoek
  • gebakken uitjes
  • seroendeng
  • sesamzaad
  • taugé
Satésaus
  • 300 milliliter water
  • 10 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
Kipspiezen
  • 500 gram kippendijen
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel sambal oelek
Benodigdheden