
Tomaten Burrata Dip is zo’n recept dat je één keer maakt en daarna blijft terugkomen. Wij serveerden deze warme Tomaten Burrata Dip met toastjes tijdens een vrijdagmiddagborrel en iedereen was meteen verkocht.
Simpel, snel en vol met smaak. Perfect voor als je iets bijzonders op tafel wil zetten zonder gedoe.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden, zodat deze goed heet is als je begint met roosteren.
Stap 2
Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Giet er royaal extra vierge olijfolie overheen, ongeveer tot ze voor de helft onder staan. Voeg geperste knoflook, fijngehakte peterselie, een snuf zeezout en de Hot & Spicy kruidenmix toe. Meng alles goed door elkaar met een handige Siliconen Spatel.
Stap 3
Plaats de schaal in de oven en rooster de tomaatjes 20 tot 30 minuten. Ze moeten lekker zacht worden en openbarsten.
Stap 4
Meng olijfolie met de Kruidenboter Kruidenmix. Bestrijk de plakjes stokbrood hiermee en bak ze 5–7 minuten in de oven of airfryer tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 5
Haal de geroosterde tomaatjes uit de oven. Voeg de burrata, geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum toe.
Ingrediënten
Voor 1 Tomaten Burrata Dip
Voor de dip
- 400 gram tomaatjes
- 100 milliliter extra vierge olijfolie (tot de tomaatjes half onder staan)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 3 tenen knoflook
- 1 bol burrata
- ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- basilicum
- peterselie
- zeezout
Toastjes
- 50 milliliter extra vierge olijfolie
- 1 stokbrood
- 1 theelepel Kruidenboter Kruidenmix
Benodigdheden
- ovenschaal
- rasp
- Siliconen Spatels