Skip to main content

Zelf appelmoes maken is super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is snel klaar! En… veel lekkerder dan uit een potje. Wij vertellen je precies hoe je zelf appelmoes maakt.

Tip: De appelmoes is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Let er op dat je de appelmoes in een heel schoon bakje bewaard. Eventueel het bakje overgieten met kokend water, dan weet je zeker dat het steriel is!

Zelf appelmoes maken is dus best makkelijk! Wil je meer uitdaging? Bekijk dan ook zeker onze kookboeken.

Ook handig, onze Kookboekstandaard van Bamboe met SterkInDeKeuken brandmerk al eens gezien in onze webshop. Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard.

Bekijk hem hier!

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘KIDS’

zelf appelmoes maken

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de appels met een dunschiller. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels hierna in kleine gelijke stukjes.

Stap 2
Doe de stukjes appel in een pan en voeg hier een bodempje water aan toe. Doe naar smaak kaneel en suiker erdoor.

Stap 3
Breng de appeltjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat op lage temperatuur ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.

Stap 4
Pureer in een blender of met een staafmixer. Bewaar de appelmoes maximaal 3 dagen in de koelkast in een heel schoon bakje.

Ingrediënten

Voor 1 grote pot

Zelf Appelmoes maken
  • 6 appels jonagold
  • 2 eetlepels suiker
  • ½ eetlepel kaneel
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!