Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 porties Gezonde Frietjes

Gezonde Frietjes
  • 4 grote frietaardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
Benodigdheden
  • bakpapier
  • schone theedoek

Bereidingswijze

Ja het kan echt: Gezonde Frietjes bestaan. Frietaardappelen kan je gewoon bakken in de oven met een klein beetje olijfolie. Friet uit de frituur blijft natuurlijk lekkerder en absoluut de manier hoe het hoort, maar dit is voor velen toch een uitkomst!

Op zoek naar meer recepten met gezonde of ongezonde friet? Klik hier of bekijk onze kookboeken. We hebben overigens sinds kort ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Was de aardappelen goed onder de kraan, zodat alle aarde weggespoeld is. Snijd met een scherp mes hele dunne friet van de aardappelen (wij vinden het met schil erg lekker!). Probeer ze allemaal even dik te snijden voor een gelijkmatige garing. Was de friet na het snijden onder een koude kraan.

Stap 3
Doe de friet in een ruime pan met koud water. Kook de frietjes 2,5 minuut. Giet af en stort op een schone theedoek. Dep de friet droog met de theedoek. Verdeel daarna de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Voeg de olijfolie toe en hussel goed door met je handen. De olie moet alle kanten van de frietjes geraakt hebben. Zorg er vervolgens voor dat de friet goed uit elkaar ligt. Dit zorgt ervoor dat de hete lucht in de oven alle kanten van de friet kan raken.

Stap 4
Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Bekijk zelf of dit voldoende is en/of je misschien de oventijd wil verlengen.

Stap 5
Dep (eventueel) de overtollige olijfolie op de Gezonde Frietjes weg met wat keukenpapier. Breng op smaak met zout.