Skip to main content

Met wie wil jij ‘Normandische Crepe Taart’ met Calvados eten? Dit is een heerlijk nagerecht die perfect samengaat Hertog Jan Grand Prestige.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Voordat je afrekent krijg je de mogelijkheid om ook onze kruidenmixen toe te voegen aan je winkelmandje. Deze kruidenmixen zijn op smaak en kwaliteit gemixt. Superhandig deze mixen, voordat je het weet gebruik je ze iedere dag.

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de vanillestokjes. Schraap het merg eruit met een mesje.

Stap 2
Smelt op lage temperatuur de roomboter.

Stap 3
Doe melk, vanillemerg, eieren, suiker, zout, bloem en gesmolten boter samen in een ruime kom. Zet de staafmixer erin en mix tot een beslag zonder klontjes.

Stap 4
Schil de appel en snijd er flinterdunne plakken van (wij gebruiken een mandoline). Steek of snijd de kern eruit.

Stap 5
Smelt wat roomboter in een pannenkoekenpan. Doe er een eetlepel suiker bij en laat karamelliseren. Bak even kort de appelschijven in de karamel (beide kanten). Giet er beslag op. Draai de crêpe om zodra er luchtbelletjes zijn ontstaan en de pannenkoek droger oogt. Zet je afzuigkap uit. Doe een scheutje calvados op de pannenkoek en steek in de brand met een aansteker (nogmaals, zorg ervoor dat je afzuigkap uit staat!). Herhaal dit tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op elkaar en houd warm (zet bijvoorbeeld je oven op 70 graden).

Stap 6
Snijd een punt uit de Normandische Crepe Taart. Serveer met amandelschaafsel, krenten en een bolletje ijs.

Ingrediënten

Voor 1 taart (8 – 10 personen):⁠

Normandische Crêpe Taart
  • 1000 milliliter melk⁠
  • 400 gram bloem⁠
  • 80 gram kristalsuiker + extra om te bakken
  • 80 gram roomboter + extra om te bakken⁠
  • 50 gram krenten⁠
  • 20 gram amandelschaafsel⁠
  • 4 eieren⁠
  • 2 vanillestokjes⁠
  • 1 appel⁠
  • 1 bak vanille-ijs
  • 1 fles calvados⁠
  • snuf zout
Benodigdheden