Roze Koek XXL

By 7 januari 2019 januari 31st, 2020 Tussendoortjes

Ingrediënten

  • voor 1 Roze Koek XXL
Cake
  • 150 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
Fondant
  • 1,5 eetlepel bietensap
  • 225 gram poedersuiker
Benodigdheden
  • ronde bakvorm 18 centimeter

Bereidingswijze

Wat vinden jullie van deze gigantische XXL Roze Koek? Gaaf hè? We love Roze Koeken dus voor ons was dit echt één groot feest om dit te maken. Uiteraard niet zonder stiekem met de vingers al wat beslag en fondant te proeven.

Cake

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2
Vet de bakvorm  in met boter.

Stap 3
Roer de boter met de suiker luchtig en meng de eieren erdoor.

Stap 4
Voeg gezeefde bloem toe en mix tot de bloem is opgenomen in het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5
Laat de cake afkoelen.

Fondant

Stap 1
Meng de bietensap met gezeefde poedersuiker.

Stap 2
Wanneer de cake volledig is afgekoeld kan je de cake besmeren met de fondant.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!