Roze Koek XXL

By 7 januari 2019februari 21st, 2021Tussendoortjes

Ingrediënten

  • voor 1 Roze Koek XXL
Cake
  • 150 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
Fondant
  • 1,5 eetlepel bietensap
  • 225 gram poedersuiker
Benodigdheden
  • ronde bakvorm 18 centimeter

Bereidingswijze

Wat vinden jullie van deze gigantische XXL Roze Koek? Gaaf hè? We love Roze Koeken dus voor ons was dit echt één groot feest om dit te maken. Uiteraard niet zonder stiekem met de vingers al wat beslag en fondant te proeven.

Dit super leuke recept staat ook in ons eerste kookboek. In dit kookboek vind je ook 49 andere verrassende en creatieve recepten! Daarnaast krijg je in dit boek nog vele extra’s, zoals een exclusief kijkje achter de schermen, foto’s van vroeger, dilemma’s en persoonlijke verhalen waarin jij je ongetwijfeld gaat herkennen.

Goed om te weten: Dit recept krijgt een aardse smaak omdat we gebruik maken van bietensap. We begrijpen dit als je dit minder lekker vind en misschien liever aan de slag gaat met rode kleurstof. Dit kan. Voeg aan de poedersuiker een paar druppels wat toe en de kleurstof. Je kan beter elke keer een druppel water erbij doen, dan in één keer teveel toevoegen. Anders moet je namelijk weer poedersuiker toevoegen. Veel bakplezier!

Cake

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2
Vet de bakvorm  in met boter.

Stap 3
Roer de boter met de suiker luchtig en meng de eieren erdoor.

Stap 4
Voeg gezeefde bloem toe en mix tot de bloem is opgenomen in het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5
Laat de cake afkoelen.

Fondant

Stap 1
Meng de bietensap met gezeefde poedersuiker.

Stap 2
Wanneer de cake volledig is afgekoeld kan je de cake besmeren met de fondant.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!