Skip to main content

Ingrediënten

  • voor 1 Roze Koek XXL
Cake
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 3 eieren
  • roomboter (invetten bakvorm)
Fondant
  • 225 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels bietensap (of rode kleurstof met water, voor een minder aardse smaak)
Benodigdheden

Bereidingswijze

Wat vinden jullie van deze gigantische XXL Roze Koek? Gaaf hè? We love Roze Koeken dus voor ons was dit echt één groot feest om dit te maken. Uiteraard niet zonder stiekem met de vingers al wat beslag en fondant te proeven.

Dit super leuke recept staat ook in ons eerste kookboek. In dit kookboek vind je ook 49 andere verrassende en creatieve recepten! Daarnaast krijg je in dit boek nog vele extra’s, zoals een exclusief kijkje achter de schermen, foto’s van vroeger, dilemma’s en persoonlijke verhalen waarin jij je ongetwijfeld gaat herkennen.

Goed om te weten: Dit recept krijgt een aardse smaak omdat we gebruik maken van bietensap. We begrijpen dit als je dit minder lekker vind en misschien liever aan de slag gaat met rode kleurstof. Dit kan. Voeg aan de poedersuiker een paar druppels wat toe en de kleurstof. Je kan beter elke keer een druppel water erbij doen, dan in één keer teveel toevoegen. Anders moet je namelijk weer poedersuiker toevoegen. Veel bakplezier!

Stap 1
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.Verwarm de oven voor op 175°C.

Stap 2
Mix met een keukenmachine de roomboter met de suiker luchtig (ongeveer 3 minuten). Meng de eieren één voor één door het beslag. Zet een zeef op de kom. Doe hier de bloem in en zeef het. Mix het beslag tot de bloem is opgenomen.

Stap 3
Smeer de bakvorm in met roomboter. Doe het beslag in de bakvorm en bak 30 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen. Haal daarna pas uit de bakvorm.

Stap 4
Zeef de poedersuiker in een kom. Meng dit met bietensap (of kleurstof met water). Besmeer de cake met dit glazuur. Laat het hard worden voordat je de Roze Koek XXL oppakt, anders scheurt het glazuur.