Skip to main content

12x keukencadeaus voor kookliefhebbers

Zoek je een cadeau voor iemand die van koken houdt? Een keukencadeau uitzoeken voor een kookliefhebber is een eitje! Een piece of cake! Ze zijn er namelijk héél veel en allemaal lekker praktisch – de ontvanger kan er écht wat mee. Kijk, daar houden we van. Wij tippen je onze 12 favoriete keukencadeaus om te geven.

Keukencadeaus

12x originele keukencadeaus

Zoals we hierboven al zeiden: keukencadeaus zijn er in overvloed. En ook voor alle prijzen en alle leeftijden. Tussen deze 12 cadeaus zit sowieso een geschikt cadeau voor iemand die van koken houdt.

1. Kookboekstandaard

Een handige keukentool voor koks: een kookboekstandaard. Hierin zet je je kookboek rechtop, zodat je ‘m goed kan lezen, en vastgestoken op de juiste bladzijde. Hoef je er niet tijdens het koken steeds in te bladeren omdat ‘ie dichtklapt.

2. Scherp mes

Niets zo vervelend als botte messen. Vraag dat maar aan de kookliefhebber waar je een kookcadeau voor zoekt – met botte messen bereik je nog niet de helft van wat je wil creëren in de keuken. Geef daarom één heel goed, ultrascherp koksmes cadeau.

3. Fijne rasp

In datzelfde straatje: een fijne en écht goede rasp maakt een wereld van verschil. Koop daarom een rasp van goede kwaliteit voor de hobbykok.

4. Opbergpotten

Een perfect keukencadeau: opbergpotten! Daar kan je er niet genoeg van hebben. Ga voor mooie grote glazen weckpotten waar diegene pasta, suiker of bloem in kan bewaren. Of juist voor stijlvolle gekleurde bewaarpotten voor kruiden, theezakjes of koffiecups.

5. Pastamachine

Dat klinkt misschien wat groot, maar een pastamachine is niet zo duur als je denkt. Zeker als je het met een groep cadeau geeft, is het goed te doen. Voor een paar tientjes heb je al een prima pastamachine waar je tagliatelle, lasagne, ravioli en nog veel meer mee kan maken.

(En nodig jezelf dan ook meteen uit voor het eerstvolgende etentje 🙂

6. Mooie cocktailglazen

Houdt de jarige (of geslaagde, of wat de gelegenheid voor het cadeau ook is) van cocktails en/of mocktails? Dan is een set mooie cocktailglazen een goed keukencadeau. Praktisch, leuk, origineel! Je vindt mooie en chique cocktailglazen bij veel winkels, zoals de IKEA, Xenos of HEMA.

7. Olijfolie met schenktuit

Een klassieker! Geef een mooie fles met schenktuit cadeau waarin de kookliefhebber een lekkere olijfolie kan gieten (of doe dat er natuurlijk zelf alvast in). Staat erg mooi in de keuken en op tafel en werkt fijn.

8. Stoommandje

Leuk voor iemand die wel eens Aziatische gerechten maakt óf daarmee wil beginnen. Met een bamboe stoommandje geef je hapjes namelijk nog meer smaak mee. Je hebt ze in verschillende maten, te vinden bij toko’s of in online winkels.

9. Fondueset

Voor chocoladefondue natuurlijk! Je vindt verschillende fonduesets bij de bekendere webwinkels maar bijvoorbeeld ook bij de HEMA. Geef er een pak waxinelichtjes, spekjes en aardbeien bij en klaar!

10. Kruidenpakketje als keukencadeau

Een leuk en origineel kookcadeau waar de ontvanger ook meteen iets mee kan: een kruidenpakketje. Verzamel wat onbekendere (verse) kruiden en geef deze als pakketje cadeau. In onze webshop vind je bijvoorbeeld frisse Salty Lemon, Frikandelkruiden of Kan op alles Kruidenmix (een mix die écht op alles kan).

11. Kruidenpotjes en labelmaker

Houdt de kookliefhebber ook nog eens van orde (of kan hij of zij dat wel gebruiken), dan is dit een heel fijn cadeau. Koop een flinke voorraad kruidenpotjes, allemaal dezelfde natuurlijk, en geef er een labelmaker bij cadeau. Geen rommelig laatje meer, maar juist een mooie en nette kruidencollectie.

12. Kookboek

Natuurlijk moeten we dit rijtje met de beste keukencadeaus afsluiten met deze tip: een kookboek! Er zullen weinig kookfans zijn die niet houden van een mooi boek vol recepten. En als we je een tip mogen geven? Ons kookboek Sterke Recepten – Alle 50 té lekkerrr! heeft maar liefst 50 recepten die allemaal ontzettend lekker maar ook helemaal niet lastig zijn.

Meer keukencadeaus?

Neem een kijkje in onze webshop! En eh, zoek je specifiek iets voor Kerst? Lees dan dit blog eens, daarin tippen we je 9 feestelijke kookcadeautjes.

Inspiratie nodig voor té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: