Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 cloud eggs:

  • 2 eieren
  • bieslook (naar smaak)
  • Pecorino (naar smaak)
  • peper (naar smaak)

Bereidingswijze

Weerbericht: bewolkt en 100% kans op zon! Cloud Eggs, een heerlijke bereiding van een eitje wat lijkt op een wolk én hemels smaakt!

Ben jij dol op creatieve recepten als deze? Dan zit je op onze website heel goed. Wat nog leuker is, is dat wij twee kookboeken hebben vol met creatieve recepten. De kookboeken hebben minimaal 50 unieke en onweerstaanbare recepten. Je vindt de kookboeken in onze webshop.

Stap 1
Scheid de eiwitten van het eigeel. Houd de eidooiers heel.

Stap 2
Klop de eiwitten stijf, zodat je het boven je hoofd kan houden.

Stap 3
Hak wat bieslook fijn en voeg dit toe aan het opgeklopte eiwit.

Stap 4
Rasp Pecorino kaas door het eiwit en voeg wat versgemalen peper toe.

Stap 5
Klop nog eens door en lepel daarna het eiwit in hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Met een juslepel maak je kuiltjes in het midden, zodat daar het eigeel uiteindelijk in kan.

Stap 6
Bak het eiwit circa 6 minuten op 175 graden in de oven.

Stap 7
Haal de bakplaat uit de oven en leg de eidooiers in de kuiltjes. Bak hierna 3 minuten op 175 graden in de oven.

Stap 8
Je kan de cloud eggs zo opeten, maar is ook heel lekker op toast. Eet smakelijk!

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!