Skip to main content

Deze Lasagne Tosti is ideaal voor een smakelijke lunch of als snack. In dit recept maken we de bechamelsaus en tomatensaus zelf. Wil je ze sneller klaar hebben? Koop dan kant- en klare producten. Vers gemaakt is natuurlijk wel het allerlekkerst.

In dit recept gebruiken we onze heerlijke Italiaanse Kruidenmix. 😍 Deze kruidenmix is op smaak en kwaliteit naar ons eigen recept gemixt. Niet te vergelijken met de smakeloze mixen uit de supermarkt. Ons advies is om deze kruidenmix lekker in huis te halen wanneer je vaker Italiaans kookt. Win-win, want je krijgt er van ons wat online recepten erbij! 🙂

Lasagne Tosti

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 2
Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Bak gehakt in een koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe zodra het gehakt gaar is. Bak 2 minuten mee. Voeg peper, zout, onze heerlijke Italiaanse Kruidenmix, tomatenpuree en blokjes tomaat toe. Laat 5 minuten pruttelen zodat je een mooie tomatensaus krijgt. Houd de saus warm.

Stap 3
Smelt de roomboter zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe aan de pan en laat de bloem garen. Roer regelmatig door met een handige siliconen spatel. Voeg koude melk toe terwijl je roert met een garde. Zodra de bloem is opgegaan in de melk kan je bouillonpoeder en nootmuskaat toevoegen. Roer door met een garde. Je hebt nu een mooie bechamelsaus.

Stap 4
Besmeer een boterham met de zelfgemaakte tomatensaus. Doe een boterham erop en smeer dik in met bechamelsaus. Leg daar de derde boterham weer bovenop. Smeer de laatste boterham in met tomatensaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Stap 5
Bak de Lasagne Tosti’s goudbruin in de voorverwarmde oven (bij ons duurde dit 15 minuten – liefst op een ovenrooster). Gebruik je liever een airfryer? Bak de tosti’s 7 minuten op 190 graden.

Ingrediënten

Voor 3 Lasagne Tosti’s

Lasagne Tosti
  • 6 handjes Parmezaanse kaas
  • 6 witte boterhammen
  • 1 tomaat
Tomatensaus
  • 300 gram gehakt
  • 120 gram tomatenpuree
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
Bestel Italiaanse kruidenmix
Bechamelsaus
  • 175 milliliter melk
  • 15 gram bloem
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • ¼ blokje bouillon
  • ⅛ theelepel nootmuskaat
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.