Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 croissants:

Bereidingswijze

Gouds Croissant Ontbijt, een croissant gevuld met scrambled eggs, ontbijtspek & Goudse kaas! Wie gaat dit aankomende zondag voor jouw maken?

@GoudsGenieten was bij ons op bezoek voor een kijkje achter de schermen en een interview. Gouds Genieten gaat hier een artikel over schrijven. Als het online staat laten wij dit weten via onze socials!

GoudsGenieten is een site over de fijnste, mooiste en gezelligste hotspots in Gouda & omgeving. Leuk voor als je uit Gouda komt of Gouda gaat bezoeken. GoudsGenieten is ook te vinden op Instagram en Facebook.

Klik hier voor onze kookboeken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Leg de ontbijtspek op een rooster met bakpapier. Zet het voor circa 6 minuten in de oven.

Stap 3
Haal de ontbijtspek uit de oven en laat het even afkoelen.

Stap 4
Rasp jonge Goudse kaas.

Stap 5
Klop de eieren los. Bak de eieren in een koekenpan op matig vuur. Meteen aan het begin van het bakken giet je een scheutje melk er bij. Roer regelmatig, zodat je scrambled eggs krijgt. Voeg tijdens het bakken ook de Goudse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6
Maak de verpakking van Danerolles open en haal het deeg er uit. Rol het uit en snijd langs de kartellijnen uit tot driehoeken.

Stap 7
Leg twee plakken ontbijtspek in een driehoek op het werkblad en leg een deeg-driehoek er boven op. Zorg ervoor dat de ontbijtspek nog een klein beetje uitsteekt links en rechts.

Stap 8
Met een lepel leg je nu op het brede gedeelte van het deeg een beetje van de scrambled eggs met Goudse kaas.
Rol de croissant nu voorzichtig op tot dat het een juiste vorm krijgt. Doe dit bij alle croissant en bak ze af in de oven (bekijk de temperatuur en de duur op de verpakking van de door jouw gekochte Danerolles).

Voila, een Gouds Croissant Ontbijt!