Skip to main content

Kijk deze Nutella Speculoos Kerstster dan! De varianten met alleen Nutella kennen we ondertussen nu wel, maar speculoospasta en hazelnootpasta gaan ook heel goed samen. Het is superleuk om te maken en het is in een handomdraai gebeurd. Deze Nutella Speculoos Kerstster gaat ongetwijfeld in de smaak vallen!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een (zo groot mogelijk) rond bord op de plakken bladerdeeg. Snijd rondom uit en doe één van de cirkels bladerdeeg terug in de koelkast. Gebruik het overige bladerdeeg voor een ander recept. Bijvoorbeeld deze Pizza Stengels, maar dan in het klein.

Stap 2
Besmeer één cirkel met speculoospasta. Verkruimel de speculooskoekjes en verspreid over het bladerdeeg met speculoospasta. Leg dit even in de koelkast en haal het andere plak bladerdeeg er meteen uit. Besmeer deze met hazelnootpasta. Doe daarna beide cirkels met de besmeerde kant op elkaar.

Stap 3
Plaats een glas (van ongeveer 7 centimeter breed) in het midden. Deze cirkel geeft je een leidraad in hoever je het bladerdeeg kunt insnijden voor een mooi eindresultaat. Snijd het deeg zestien keer in. Eerst in vier kwarten. Daarna in achten en vervolgens nog één keer. Pak steeds twee stroken en draai deze twee keer naar buiten. Druk de twee stroken aan het uiteinde aan elkaar. Bestrijk met geklutst ei (wij gebruiken hiervoor onze Siliconen Spatelset). Bak de Nutella Speculoos Kerstster 23 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4
Na het afkoelen kan je de Kerstster bestuiven met poedersuiker.

Ingrediënten

Voor 1 Nutella Speculoos Kerstster

Nutella Speculoos Kerstster
  • 6 speculoosjes
  • 4 eetlepels speculoospasta
  • 4 eetlepels hazelnootpasta
  • 2 grote plakken vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker
Benodigdheden