Hoe snijd je een ui?
Hoe snijd je een ui in blokjes? Bekijk de video en lees de stappen goed door en je snijdt als échte chefkok!
- Snijd de ui doormidden over de lengte.
- De buitenste schil snijd je iets in, zodat je het er vervolgens af kan pellen.
- De bovenkant van de ui snijd je eraf. Laat de onderkant wél zitten, dit houdt alles mooi op zijn plaats.
- Leg een halve ui neer en maak inkepingen over de lengte. De tussenruimte bepaalt de grootte van je blokjes.
- Snijd de halve ui nu ook horizontaal 3 keer in (bekijk de video om te zien hoe precies).
- Nu de snedes zijn gemaakt kan je de blokjes gaan snijden. Zet je vingers in een klauw, met je vingers naar binnen, zodat je niet in je vingers snijdt. Begin bij de bovenkant van de ui en ga steeds verder richting de wortel. Beweeg je hand die je als een klauw houdt steeds mee naar achter. Beweeg je mes in een vloeiende beweging als een soort stoomlocomotief. Je hoeft geen kracht te zetten als je mes goed scherp is.
- Snijd nu ook de andere halve ui of bewaar deze in de koelkast voor een andere keer.
Dit is hoe een échte chefkok het ook doet! Als je dit vaker doet krijg je het vanzelf onder de knie.
Hebben jullie ook recepten met ui?
Ja tuurlijk! Té lekkere en onweerstaanbare recepten! Je kan kiezen tussen onze online recepten of lekker fysiek aan de slag met onze kookboeken. Kookboeken waaruit je wél alles wil maken!