Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 Shoarma Pizza’s

Pizzabodem
  • 250 gram patentbloem
  • 150 milliliter water
  • 8 gram olijfolie
  • 6 gram zout
  • 3,5 gram gist
Topping
Knoflooksaus
  • 100 gram kwark
  • 100 gram mayonaise
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje bieslook
Benodigdheden

Sage Pizzaioli pizzaoven

Shoarma Pizza, klinkt dat niet fantastisch lekker? Dat is het ook. Zeker als je ‘the Smart Oven™ Pizzaiolo’ in huis hebt. Met deze oven voel je je een echte Napolitaanse of New Yorkse pizzabakker. Wij hebben het geluk dat we deze Pizzaiolo mogen testen met dank aan Coolblue.

Onze eigen oven gaat tot 250 graden. Net even te weinig om een Shoarma Pizza als deze lekker knapperig te krijgen. De Pizzaiolo gaat tot 400 graden. Klinkt alsof je een hele houtgestookte oven in je huis hebt staan, maar de Pizzaiolo is een vrijstaande compacte oven die je gewoon op je werkblad kan zetten. Hij is te zwaar voor kinderen, maar voor volwassenen is de oven prima te verplaatsen.

Je hebt verschillende voorinstellingen op deze pizzaoven. Elke stand is goed voor een bepaald type bodem of de bruining van de bodem. Op die manier maak je allerlei verschillende pizzastijlen, zoals New York-stijl, dun en knapperig, panpizza en diepvriespizza. Er zit zelfs een functie op waar je binnen 2 minuten een authentieke pizza bakt. De pizza die we in deze video maken, was binnen 7 minuten perfect.

Meer pizzarecepten? Bekijk dan deze pagina. Als je meer informatie wil over de the Smart Oven™ Pizzaiolo, klik dan hier. Wil je dit recept in een normale oven maken, zet het dan op de hoogste stand en bak circa 10 – 12 minuten.

Het recept voor deze Shoarma Pizza staat ook in kookboek ‘Elk recept een feestje!’. Veel leuker dan iets maken van een webpagina! 🙂

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de keukenmachine met deeghaak op een rustige stand draaien. Giet het zout en het water in de mengkom. Voeg vervolgens 1/3 van de bloem toe. Als dat is opgenomen kan de gist en de olijfolie erbij. Is dit goed gemixt? Dan kan je de rest van de bloem toevoegen. Kneed het deeg minimaal vijf minuten. Maak een theedoek vochtig en leg over de mengkom. Zet de mengkom weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen. Heb je de tijd, dan is 4 tot 8 uur rijzen bij kamertemperatuur helemaal top! Ga ondertussen alvast verder met de volgende stap.

Stap 2
Snijd de paprika met een scherp koksmes in ringen en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in ringen. Snijd wat blaadjes peterselie fijn.

Stap 3
Snijd de kippendijen in stukjes. Meng het met de olijfolie en de shoarmakruiden. Laat marineren als je de tijd hebt, maar direct bakken kan ook gewoon. Je hoeft de kippendijen met shoarmakruiden alleen even rondom te garen. De binnenkant mag nog rauw zijn, omdat het straks nog in de pizzaoven gaat.

Stap 4
Meng de mayonaise en de kwark met een siliconen spatel. Meng dit goed met geperste knoflook en fijngesneden bieslook.

Stap 5
Verwarm de Sage Pizzaiolo tot 320 graden.

Stap 6
Haal het deeg uit de mengkom. Verdeel in twee delen en plaats het op een schoon oppervlak met een laagje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller ter grootte van je pizzasteen. Strooi rijkelijk (!) bloem over je pizzaschep en leg hierop je uitgerolde pizzadeeg. Smeer het deeg in met de frito. Beleg de pizza vervolgens met paprika, shoarma en geraspte mozzarella. Bak 7 minuten in de voorverwarmde pizzaoven.

Stap 7
Top de Shoarma Pizza af met rode ui, zelfgemaakte knoflooksaus en peterselie. Snijd in puntjes met een pizzasnijder.