Skip to main content

Deze Zalm Wellington klinkt moeilijk, maar dat is het dus echt helemaal niet. Voordat je het weet staat het op tafel. Zalm ingepakt in bladerdeeg met spinazie en kruidenkaas. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Laat je weten hoe het gesmaakt heeft? 🙌

In dit recept gebruiken we onze Salty Lemon Kruidenmix. Onze kruidenmixen worden op smaak en kwaliteit gemixt. Ze zijn veel lekkerder en ook nog eens voordeliger dan mixen uit de supermarkt. Als je een kruidenmix besteld heb je het vaak al de volgende werkdag in huis. ✨

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snijd de knoflookteen fijn. Verwarm in een wokpan wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Doe direct de gewassen spinazie erbij en schep meteen om met een handige siliconen spatel. Blijf omscheppen tot de spinazie geslonken is.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 3
Smeer kruidenkaas uit over het midden van een groot plak bladerdeeg. Doe hier de gewokte spinazie bovenop. Leg de zalm op de spinazie. Maak op smaak met onze lekkere Salty Lemon Kruidenmix en verse dille. Vouw de lange zijden van het bladerdeeg over de zalm. Druk de korte kanten ook op elkaar en snijd het overtollige deeg af (als je het niet wil weggooien, maak er dan bijvoorbeeld kaasstengels van). Maak een mooi patroon op de bovenkant van de Zalm Wellington door het bladerdeeg licht in te snijden met een mes. Bestrijk het bladerdeeg (met behulp van een kwastje) met eigeel.

Stap 4
Bak de Zalm Wellington 25 minuten in de voorverwarmde oven. Wikkel intussen de bimi in met katenspek en bak deze de laatste 15 minuten mee op de bakplaat.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen Zalm Wellington

Zalm Wellington
  • 285 gram zalmfilet (zonder huid)
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram bimi (broccolini)
  • 75 gram kruidenkaas
  • 6 plakken katenspek
  • 2 takken dille
  • 1 eigeel
  • 1 groot plak bladerdeeg
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie
  • Salty Lemon Kruidenmix
Benodigdheden