Skip to main content

Kip Tandoori met rijst kennen we natuurlijk van de wereldpakketten van Knorr. Stiekem vinden wij dit pakket best lekker, maar deze Kip Tandoori Tacos zijn nog veel beter!

Bereidingswijze

Stap 1
Pel de knoflookteen en snijd fijn. Schil de gember en rasp het.

Stap 2
Meng kippendijen met Griekse Yoghurt, olijfolie, gember, knoflook, paprikapoeder, kurkuma, garam masala, komijn, zout, peper en limoensap van een halve limoen. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

Stap 3
Snipper de rode uien. Doe de gesnipperde uien in een weckpot. Vul de weckpot 50/50 met water en natuurazijn. Doe er wat suiker bij en sluit de deksel. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Stap 4
Snijd de komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof met een blokrasp. Snijd de knoflook en munt fijn. Roer de munt, knoflook, komkommer en limoensap van een halve limoen door de Griekse yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.

Stap 5
Bak de kip gaar in een grilpan. Wanneer je de kip zo lang mogelijk op één plek houdt, krijg je mooie grillstrepen.

Stap 6
Verwarm even kort de tortilla’s in een pan (of in de magnetron) en beleg daarna met de saus. Snijd de kip in repen. Leg op de saus. Maak de Kip Tandoori Tacos af met ingelegde rode ui en gehakte peterselie.

Ingrediënten

Voor 10 kleine Kip Tandoori Tacos

Kip Tandoori Tacos
  • 750 gram kippendijen
  • 12 kleine tortilla’s
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 centimeter gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • ½ limoen
  • ½ theelepel zout
  • peper
Saus
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 1 komkommer
  • ½ teen knoflook
  • ½ limoen
Ingelegde uien
  • 150 milliliter azijn
  • 150 milliliter water
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel suiker
Benodigdheden